Doi polițiști din Suceava, amendați pentru nepurtarea măștii de protecție. Tocmai sancționaseră un jurnalist pe motiv că nu purta corespunzător masca

Doi polițiști din Suceava, amendați pentru nepurtarea măștii de protecție. Tocmai sancționaseră un jurnalist pe motiv că nu purta corespunzător masca
Doi polițiști din Suceava, amendați pentru nepurtarea măștii de protecție (FOTO: Captură video/Adevărul)
Publicat: 01/11/2020, 16:10
Actualizat: 01/11/2020, 16:26

Doi poliţişti in cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au fost amendaţi chiar de colegii lor, pentru că nu purtau masca de protecţie în timpul unei misiuni, aşa cum cere legislaţia.

Anterior, cei doi sancţionaseră un cameraman al unui post de televiziune local pentru că nu purta corespunzător masca de protecție.

Fiecare agent a primit o amendă de câte 1.000 de lei și sunt cercetaţi disciplinar, riscând să nu mai poată avansa în următorii trei ani, după cum a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Întrebat de reporterul „Adevărul” dacă poliţiştii sunt exceptaţi de la purtarea măştii de protecţie în timpul misiunilor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că nici vorbă de aşa ceva.

Nu există o excepţie pentru poliţişti”, a spus acesta.

Cei doi agenți au fost filmaţi de o echipă de jurnalişti de la un post de televiziune în timp ce asigurau ordinea în faţa unei clădiri de birouri din municipiul Suceava care a luat foc, sâmbătă, 31 octombrie.

Poliţiştii au venit la faţa locului fără mască de protecţie, în condiţiile în care legea îi obligă să se protejeze atât în sediul instituţiei, cât şi în maşina de intervenţie cu care se deplasează.

După ce au fost filmaţi, cei doi le-au cerut jurnaliştilor să se legitimeze, să le arate actele de la maşină, să demonstreze că au triunghi reflectorizant. În timp ce cameramanul căuta triunghiul în portbagajul maşinii, masca de protecţie i-a căzut sub nas.

Poliţiştii care nu purtau deloc mască au considerat că abaterea trebuia sancţionată şi i-au dat respectivului un avertisment. De asemenea, reporterul a fost amendat pentru că nu şi-a pus centura de siguranţă, fiind pasager în maşină, atunci când oamenii legii i-au cerut cameramanului să mute autoturismul din curtea clădirii afectate de incendiu, pe drumul public.

Jurnaliştii au depus la rândul lor o plângere împotriva celor doi poliţişti, demonstrând cu imagini video surprinse la faţa locului că au încălcat legislaţia de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

Controale în locurile aglomerate din București. Amenzile pot ajunge și până la 2.500 de lei

Zonele aglomerate din Piață Obor din Capitală au fost verificate de polițiști și jandarmi, pentru a se asigura că măsurile de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus sunt respectate

Oamenii legii au realizat 50 de efective atât prin avertizări, dar au aplicat și amenzi, care pot fi cuprinse între 500 și 2500 de lei.

În mai puțin de o oră, două persoane au fost sancționate contravențional pentru că au refuzat să își pună mască, chiar dacă au agenții le-au oferit gratuit, potrivit B1Tv.

Însă, vânzătorii se plâng că trebuie să suporte masca pe față chiar și 12 ore și câteodată mai simt nevoia să respire fără acesta, motiv pentru o mai îndepărtează. Aceștia au primit avertismente verbale din parte polițiștilor.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase