Dragnea, adus fără cătușe în instanță: Fostul lider PSD s-a închinat în boxa martorilor / Audierea s-a încheiat după mai bine de o oră

Redactor:
Florin Zafiu
Dragnea, adus fără cătușe în instanță: Fostul lider PSD s-a închinat în boxa martorilor / Audierea s-a încheiat după mai bine de o oră
Liviu Dragnea, audiat la ora transmiterii știrii la Tribunalul București în dosarul în care Valeriu Zgonea este acuzat de trafic de influență, s-a închinat în boxa martorilor, fostul președinte PSD fiind adus fără cătușe la instanță.

Audierea lui Liviu Dragnea de la Tribunalul București s-a încheiat după mai bine de o oră

Audierea lui Liviu Dragnea, de la Tribunalul București, s-a încheiat după mai bine o oră. Fostul lider PSD a fost audiat ca martor, de instanță, în dosarul lui Valeriu Zgonea, însă ședința nu a fost publică.

 

La ora transmiterii știrii, Liviu Dragnea este audiat în calitate de martor în procesul în care fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea este acuzat de trafic de influență.

Fostul lider PSD a fost adus la instanță fără cătușe și este îmbrăcat într-un costum breumarin, cămașă albă și cravată, purtând și ochelari de vedere.

La un moment dat, Liviu Dragnea s-a închinat în boxa martorilor.

Ședința de la Tribunalul București este nepublică, astfel că jurnaliștii nu au acces în sala de judecată.

Știrea inițială

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a fost scos, joi, din Penitenciarul Rahova, în condițiile în care urmează să fie audiat la Tribunalul București, ca martor în procesul fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. 

Tot ca martor în dosar a fost citat și fostul premier Victor Ponta, însă, până la ora transmiterii știrii, acesta nu s-a prezentat la Tribunalul București.

Judecătorii au declarat ședința nepublică, astfel că jurnaliștii nu au acces în sala de judecată.

La începutul anului trecut, fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când era președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte PSD, Valeriu – Ștefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrică a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu, spun procurorii.

Apoi, tot ca urmare a demersurilor lui Valeriu Zgonea, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale și a fost numită, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

În acest dosar, Dumitru Dobrică, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

×

Urmăriți Gândul LIVE Au avut zile! Cinci persoane, între care patru copii, au supraviețuit după ce mașina în care se aflau a căzut într-o prăpastie de 150 de metri. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Miercuri, 15 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide