După ce soția lui s-a operat la București, ambasadorul Olandei în România dă o ultimă dovadă de încredere în țara noastră. Anunțul făcut pe Facebook

Redactor:
Catalina Mihai
După ce soția lui s-a operat la București, ambasadorul Olandei în România dă o ultimă dovadă de încredere în țara noastră. Anunțul făcut pe Facebook
Stella Ronner-Grubačić a fost numită ambasador al Olandei în România și R. Moldova, iar Matthijs van Bonzel va fi ambasador în Spania, acesta anunțând pe Facebook că va părăsi Bucureștiul în septembrie. "Ne va lipsi România. Cei doi copii vor rămâne aici", a precizat însă el.

Potrivit unui comunicat al MAE olandez, Stella Ronner- Grubačić, în prezent director de comunicare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Haga, a fost numită ambasador în România și R. Moldova.

Actualul ambasador Matthijs van Bonzel a fost numit ambasador în Spania.

El a anunțat pe Facebook că va pleca în noua misiune în luna septembrie.

„Am fost numit ambasador în Spania. O mare onoare. Vom pleca în septembrie. Ne va lipsi România. Cei doi copii vor rămâne aici”, a scris van Bonzel.

Diplomatul olandez a fost trimis la post la București în decembrie 2011, dar a fost primit de președintele Traian Băsescu abia pe 8 mai 2012.

Întrebat, într-un interviu acordat MEDIAFAX în aprilie 2012, cine este de învinovățit pentru faptul că nu a fost chemat la Cotroceni pentru a-și prezenta scrisorile de acreditare, Matthijs van Bonzel spunea: „Este prerogativa oricărui șef de stat să primească ambasadori. Deci, asta este situația și eu aștept invitația sa”.

Partidul Laburist din Olanda, aflat în opoziție, ceruse anterior Ministerului olandez de Externe explicații în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului olandez la București, în contextul în care cercurile diplomatice considerau că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind aderarea la Schengen.

Inchide