ELEV internat în STARE GRAVĂ, după ce un coleg l-a lovit cu o bară în cap, la școală

Publicat: 17 05. 2012, 13:49
Actualizat: 17 05. 2012, 17:11

Un elev în vârstă de 15 ani de la Liceul Agricol din localitatea vasluiană Puiești a ajuns în stare gravă la spital, joi, după ce un coleg l-a lovit în cap cu o bucată de metal, incidentul având loc în curtea unității de învățământ, într-o pauză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, incidentul a avut loc în curtea liceului, într-o pauză, în prezența mai multor persoane, inclusiv a directorului adjunct al unității de învățământ.

În urma loviturii, adolescentul, elev în clasa a IX-a, a suferit o fractură la cap, fiind transportat la spital.

„Incidentul a avut loc în curtea școlii, fiind vorba despre o altercație între doi elevi. În preajmă se aflau și directorul adjunct al liceului și profesorul de serviciu, însă niciunul dintre ei nu a avut timp să intervină pentru a preveni incidentul. Din ceea ce mi-au spus cei din conducerea liceului se pare că elevul a fost lovit în cap cu o bucată de metal găsită pe jos de către elevul atacator”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi.

Inițial, elevul rănit a fost dus la medicul de la cabinetul școlii, iar apoi a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Urgență din Bârlad, urmând să fie transferat la o unitate medicală din Iași.

„Pacientul în vârstă de 15 ani a fost adus la noi în stare stabilă. Are o fractură parietală stângă, în consecință am luat decizia transferării la Spitalul de Neurochirugie din Iași pentru investigații medicale suplimentare”, a precizat directorul medical al Spitalului de Urgență Bârlad, Gabriela Daniș.

În acest caz, la sesizarea conducerii școlii Poliția a declanșat o anchetă pentru a stabili exact în ce condiții a avut loc incidentul.

În ultimele trei zile, incidente similare au avut loc în școli din Dolj și Mehedinți.

Marți după-amiază, un elev în vârstă de 14 ani de la școala generală din Filiași a murit la spital după ce s-a bătut în clasă cu un coleg, iar joi un alt elev, în vârstă de 16 ani, de la Colegiul Tehnic „Decebal” din Drobeta Turnu Severin, a ajuns la spital după ce a fost lovit cu un scaun în cap de către un coleg de clasă.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro