ELLA FITZGERALD, omagiată astăzi de Google printr-un Doodle. ELLA FITZGERALD, prima doamnă a cântecului. VIDEO

Publicat: 25 04. 2013, 08:52
Actualizat: 29 07. 2014, 20:48

ELLA FITZGERALD, cunoscuta cântăreață de jazz americană, este omagiată de Google printr-un Doodle, la 96 de ani de la naștere. ELLA FITZGERALD, supranumită „Prima doamnă a cântecului”, a rămas în memoria publicului prin registrul său vocal excepțional, ELLA FITZGERALD fiind capabilă să atingă trei octave, dar și prin capacitatea de a improviza.

ELLA FITZGERALD, născută pe 25 aprilie 1917 în Virginia, a primit de-a lungul carierei de 13 ori premiul Grammy și a colaborat cu artiști precum Louis Armstrong, Duke Ellington sau Count Basie. Printre hiturile interpretate de ELLA FITZGERALD se numără „If you can’t sing it, you’ll have to swing it”, „Take the A train”, „Cry me a river” sau „Are you here to stay”.

ELLA FITZGERALD a fost nevoită să-și întrerupă cariera timp de mai mulți ani, după ce în 1966 a suferit o dezlipire de retină. În anii ’70, ELLA FITZGERALD a revenit și a înregistrat mai multe albume care au readus-o în atenția publicului.

ELLA FITZGERALD se îmbolnăvește de diabet, iar în 1993 face complicații cardio-vasculare, fiind nevoită să-și întrerupă cariera. În același an, din cauza unor complicații cardio-vasculare și a unor obstrucții arteriale, ELLEI FITZGERALD i se amputează ambele gambe. ELLA FITZGERALD a murit pe 15 iunie 1996, în California.

Google Doodle-ul pentru ELLA FITZGERALD o prezintă pe celebra interpretă în mijlocul unei scene, zâmbind în timp ce interpretează una dintre melodiile sale.

ELLA FITZGERALD Google Doodle – Cum a fost creat Doodle-ul pentru ELLA FITZGERALD. Foto Google

Logo-ul pentru ELLA FITZGERALD a fost creat de Betty Bauer de la Google, iar imaginea pe care sute de milioane de oameni o văd în această dimineață cu ELLA FITZGERALD este o fotografie, nu un desen.

ELLA FITZGERALD a fost „decupată” din hârtie, la fel ca și muzicienii și literele care formează cuvântul Google. Apoi, ELLA FITZGERALD și muzicienii săi au fost așezați în picioare, „scena” fiind dotată cu LED-uri.

La final, ansamblul dedicat cântăreței ELLA FITZGERALD a fost fotografiat și postat pe site-urile Google din întreaga lume. „La mulți ani, ELLA FITZGERALD. Sunt onorată că am avut ocazia să îi aduc un omagiu uneia dintre cele mai bune cântărețe din toate timpurile, ELLA FITZGERALD„, a scris Betty Bauer de la Google.

ELLA FITZGERALD Google Doodle – Cum a fost creat Doodle-ul pentru ELLA FITZGERALD. Foto Google

ELLA FITZGERALD Google Doodle – Cum a fost creat Doodle-ul pentru ELLA FITZGERALD. Foto Google