Gândul
  • Publicat:
Știri

Escrocheria „Coronavirus” face ravagii în Italia: Infractorii profită de panica oamenilor

Escrocheria „Coronavirus” face ravagii în Italia: Infractorii profită de panica oamenilor

Infractorii profită de panica instalată în nordul Italiei, zonă afectată de Coronavirus în care trăiesc sute de mii de români. O nouă escrocherie face ravagii în zonele din Italia afectate de noul virus venit din China.

Potrivit mesajului postat pe grupul „Românii din Padova”, falși medici bat la ușile oamenilor sub pretextul că sunt necesare o serie de verificări.

Aceștia profită de naivitatea oamenilor și intră în casele lor. Sub pretextul că trebuie să facă verificări și să-i testeze pentru o posibilă infecție cu coronavirus, hoții fură bani și tot ce le cade de valoare la îndemână, anunță stiridindiaspora.ro.

Țintele predilecte sunt bătrânii care au dificultăți de deplasare. Hoții vin costumați în combinezoane albe, asemenea experților care verifică virușii periculoși. Unii dintre hoți distrag atenția bătrânilor și îi țin ocupați în timp ce altul golește totul prin casă.

Oamenii sunt sfătuiți să nu se încreadă în oricine și să verifice cu atenție legitimațiile.

Până în prezent, șapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229, anunţă Serviciul de Protecţie Civilă

Dintre cele 229 de persoane infectate, 99 sunt spitalizate, 23 fiind la terapie intensivă.

sursa foto: Facebook

Inchide