Ex-premierul Republicii Moldova Pavel Filip și-a prezentat demisia în fața presei

Redactor:
Marinela Sarbu
Ex-premierul Republicii Moldova Pavel Filip și-a prezentat demisia în fața presei
Pavel Filip și-a prezentat vineri în fața presei demisia din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova și a făcut o trecere în revistă a greutăților cu care s-a confruntat în perioada 2016-2019, iar pe final i-a urat succes noului premier, potrivit Unimedia.

„Am venit la Guvern într-o situație extrem de gravă, când era o gaură imensă. Am ridicat economia […] Sper că următorul Guvern va continua aceste programe, după cum ați văzut, încasările noastre au fost mari”, a declarat Pavel Filip într-o conferință de presă susținută la scurt timp după ce Partidul Democrat din Republica Moldova a anunțat că cedează guvernarea.

„Vreau să mulțumesc vecinilor, România și Ucraina, că ne-au ajutat în situațiile mai grele. Cred că am reușit să dăm dovadă de verticalitate în această perioadă. Obiectivul meu a fost așa ca să facem ca parcursul european să fie ireversibilă. Nu m-am gândit că o să avem o coaliție convențional pro-europeană”, a adăugat Filip.

„Am luat această decizie pentru că în ultimele zile se fac presiuni asupra unor funcționarilor publici. Fac apel la următorul guvern să nu să se lanseze în vendete față de acești oameni care nu au vrut să ia vreo tabără sau alta. Criza constituțională rămâne în continuare fără soluții. Toți actorii politici vor trebui să ia o decizie față de asta. Vom munci pentru Moldova, doar că din altă poziții. Îi doresc succes următorului prim-ministru”, a conchis Pavel Filip.

Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare, cedând conducerea celor din PSRM și Blocul ACUM. În urma ședinței Consiliului Politic Național al PDM din 14 iunie 2019, vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de vineri, întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, vor demisiona.

 

Inchide