EXCLUSIV GÂNDUL LIVE – Fostul șef al ANAF, SORIN BLEJNAR: Pilă mică nu înseamnă trafic de influență. Nu este NAȘUL meu Traian Băsescu

EXCLUSIV GÂNDUL LIVE - Fostul șef al ANAF, SORIN BLEJNAR: Pilă mică nu înseamnă trafic de influență. Nu este NAȘUL meu Traian Băsescu
Publicat: 08/11/2012, 18:45
Actualizat: 23/03/2019, 15:58

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, a declarat, marți, la Gândul LIVE că politicieni de la toate partidele l-au căutat în perioada în care conducea Fiscul, precizând însă că „o pilă mică nu înseamnă trafic de influență”.

Blejnar a susținut însă că nu a numit în funcții prieteni sau rude ale politicienilor, toate posturile care depindeau de instituția pe care a condus-o fiind ocupate în mod legal. „Nu s-au făcut blaturi. Au fost puși pe funcții pe bază de CV-uri”, a spus el.

Sorin Blejnar a declarat, de asemenea, că dosarul său este unul politic și că printre cele 213 stenograme procurorul ar fi lăsat și înregistrări ale unor discuții pe care le-a avut cu membrii familiei sale, fără nicio relevanță pentru caz. „Acest procuror a făcut o selecție cum a vrut. Două a luat, trei a lăsat”, a explicat el.

Fostul șef al ANAF a explicat și faptul că nu a discutat cu președintele Traian Băsescu despre stenogramele înregistrărilor telefonice și că nici măcar nu s-a gândit să facă acest lucru.

Acesta a discutat și despre fostul său șef de cabinet, Codruț Marta, dat dispărut la sfârșitul lunii mai și urmărit penal pentru evaziune fiscală. Blejnar spune că, după părerea sa, Marta ar fi, în momentul de față, „răpit și sechestrat undeva”.

INTERVIUL EXCLUSIV CU SORIN BLEJNAR POATE FI GĂSIT AICI

UPDATE 20:51: „Pila nu înseamnă chiar trafic de influență. O să vă dau un exemplu. Mă roagă unul să primesc un document la ora 17 și cinci minute. Omul vrea să plătească impozit la stat. Dacă îl primesc, statul va avea banii astăzi, dacă nu îl primesc, el va plăti și amendă și impozit. Asta e o pilă”, a declarat Blejnar.

„E o pilă pozitivă”, a continuat acesta.

„Să îl sun pe ăla de la ghișeu și să îi spun >. Acesta e trafic de influență”, a adăugat el.


UPDATE 20:46: „Deocamdată ne judecăm (cu Rompetrol n.r.). Am preîntâmpinat o posibilă fentă. Voiau să ne fenteze și să nu mai plătească”, a mai spus Blejnar în legătură cu stadiul creanțelor pe care Rompetrol le are la statul român.


UPDATE 20:40: Întrebat cum crede că va ieși președintele Traian Băsescu din scandalul stenogramelor, Blejnar a răspuns: „ca un bărbat de stat, pe care îl preocupă să încasăm datoriile pe care le au firmele la stat”.

„Am vorbit și cu premierul. Nu știu dacă apare în stenograme. Acest procuror a făcut o selecție cum a vrut. Două a luat, trei a lăsat”, a mai continuat el.


UPDATE 20:36: „Nu sunt doar cele 213 interceptări. Aceste 213 sunt cele care a crezut procurorul că au legătută cu dosarul de evaziune fiscală”, a declarat Blejnar.

„Era supărat (procurorul n.r.) acum când m-a audiat pe mine că nu am vrut să vorbesc cu el în 2010, ci doar cu șeful lui”, a mai spus acesta.


UPDATE 20:36: În momentul de față, Blejnar este angajat la firma unde lucrează și soția sa. El susține că salariul pe care îl obține este similar cu cel pe care îl primea de la stat.

Fostul președinte al ANAF spune că nu ar mai lucra pentru stat decât în cazul în care „situația s-ar normaliza”.


UPDATE 20:36: „Casa am cumpărat-o din economiile familiei”, a mai explicat Blejnar. Fostul șef al Fiscului susține că averea sa a fost verificată de ANI. „Totul este perfect”, a adăugat el.


UPDATE 20:35: „Nu am primit mită”, spune Blejnar.


UPDATE 20:27: Blejnar susține, de asemenea, că fostul său șef de cabinet, Codruț Marta, a plecat din țară pentru că s-a îndrăgostit.

„Auzisem și eu niște zvonuri de la băieți. I-am spus lui Codruț la un moment dat >”, a răspuns Blejnar întrebat dacă știa cu ce se ocupa soția lui Codruț Marta, acuzată de proxenetism.

„Mă gândesc că e răpit și sechestrat undeva”, adaugă el în legătură cu dispariția fostului său șef de cabinet.


UPDATE 20:25: „Victor Ponta și acest procuror au două hobby-uri, mă participe la raliuri pe banii altora și să mă compromită pe mine. De o perioadă îndelungată, acest procuror încearcă să mă compromită”, spune Blejnar.


UPDATE 20:20: Blejnar susține că nu l-a informat pe Traian Băsescu despre faptul că apare în stenogramele înregistrărilor alături de el. „Nici nu mi-a trecut prin minte”, a mai adăugat el.

„Dacă am fost ascultat lucrul acesta este și un lucru bun, pentru că s-a dovedit că nu am făcut nimic, dar și un lucru rău. Vorbeam cu soția unde mergem în weekend, că fiica mea voia să meargă la bunici. Ce relevanță are acest lucru?”, a mai explicat Blejnar care susține că dosarul său este unul politic.


UPDATE 20:17: „Erau oameni în nord-vestul țării care sufereau pentru că apele le luaseră casele. Parte din bunurile confiscate au fost donate la sinistrați, la Consiliile Județene”, a explicat Blejnar referitor la stenograma înregistrării telefonince cu Elena Udrea.


UPDATE 20:15: Blejnar susține că l-a întâlnit, pentru prima dată pe Traian Băsescu, „într-o sală în care erau foarte mulți șefi de instituții”. În cadrul întâlnirii se discutau unele aspecte referitoare la CSAT.


UPDATE 20:13: Întrebat cine este „nașul” care apare în stenogramele din dosar, Blejnar susține că nu știe la ce se referă acest naș. „Traian Băsescu nu e nașul meu”, a continuat el.


UPDATE 20:10: „Foarte mulți politicieni, oameni de afaceri, au venit în audiențe. Au venit la mine delegații, inclusiv delegații de jurnaliști să îmi spună cât sunt eu de regină pentru că am trimis controale la trusturi cerându-le să plătească contribuțiile la drepturi de autor”, spune Sorin Blejnar.

„Unii voiau doar să bea o cafea”, a mai explicat fostul șef al ANAF, referindu-se la persoanele care îl vizitau.


UPDATE 20:07: „Este un dosar politic. Au încercat să lipească imaginea mea mâzgălită de acest procuror în momentul în care era pregătită campania elecotrală”, a mai spus Blejnar, invitat la Gândul LIVE.


UPDATE 20:05: Fostul șef al Fiscului a explicat că la dosar există 213 stenograme.


UPDATE 20:03: „Un procuror a ascultat bine mersi vreo trei luni în anul 2010. Nu a ajuns la nicio concluzie că aș fi vinovat”, a continuat fostul șef al ANAF.


UPDATE 20:02: „Am consultat dosarul. A fost un drept constituțional pe care l-am avut”, a declarat Sorin Blejnar. „Urmărirea penală a început în timpul companiei pentru referendumul de demitere a președintelui, chiar dacă înregistrărire au fost făcute în 2010”, a continuat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?