EXCLUSIV. S-a aflat care sunt, în realitate, cele mai mari pensii militare din România. Cine sunt foștii generali care încasează peste 7.000 de euro pe lună

EXCLUSIV. S-a aflat care sunt, în realitate, cele mai mari pensii militare din România. Cine sunt foștii generali care încasează peste 7.000 de euro pe lună
Cea mai mare pensie pentru un fost cadru al Armatei depășește 7.000 de euro pe lună
Publicat: 11/07/2020, 20:17
Actualizat: 06/04/2021, 19:25

Pensiile militare uriașe, care, în cazul unor generali, ating sume amețitoare, de ordinul zecilor de mii de lei, se confundă cu pensiile polițiștilor. Casele Sectoriale de Pensii ale MApN și MAI au dezvăluit, la solicitarea unui sindicalist din Poliție, care sunt cele mai mari pensii militare acordate foștilor angajați din Armată și din Administrația Națională a Penitenciarelor. Pentru asemenea sume, majoritatea românilor sunt nevoiți să facă, la bănci, credite de nevoi personale!

În condițiile în care pensiile militare sunt confundate cu cele acordate polițiștilor, un lider sindical a cerut Caselor Sectoriale de Pensii ale MApN și Ministerului de Interne să divulge cuantumul celor mai mari pensii acordate pentru ofițeri și subofițeri, foștilor militari și angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Astfel, conform Casei de Pensii Sectoriale a MApN, cea mai mare pensie acordată unui militar se ridică la numai puțin de 35.160 de lei pe lună, adică peste 7.000 de euro.

Sursa citată a explicat faptul că cel care primește acești bani este un fost magistrat militar a cărui pensie „a fost actualizată/recalculată în raport cu baza de calcul întocmită și comunicată de către Direcția Instanțelor Militare”.

Subofițeri cu pensii mai mari de 10.000 de lei

Pe locul al doilea, se găsește un fost director al unei companii care se află în subordinea Armatei, care s-a pensionat cu suma de 27.544 de lei, adică mai mult decât salariul lunar al președintelui României, care este remunerat cu 24.960 de lei.

În același timp, cea mai mare pensie pe care o primește un subofițer al MApN, este de 10.478 de lei.
Pensii uriașe sunt și la Administrația Națională a Penitenciarelor.

În acest sens, ofițerul cu cea mai mare pensie încasează 22.925 de lei, iar un pe primul loc la categoria subofițeri găsim o pensie netă de 10.040 de lei.

Totuși, aceste pensii sunt, mai degrabă, la nivel de excepție, în condițiile în care pensiile medii pe care le primesc foștii militari și angajați ai închisorilor sunt de aproximativ 4.700 de lei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase