EXODUL materiei cenușii. IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Care sunt destinațiile preferate

EXODUL materiei cenușii. IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Care sunt destinațiile preferate
Publicat: 19/09/2018, 14:48
Actualizat: 02/10/2018, 15:10

„La ediția cu numărul 23 din acest weekend (n.r. – 22-23 septembrie) venim cu un model nou de organizare a târgurilor. Fiecare vizitator al târgului va fi întâmpinat de către un consultant și va fi dus la mesele cu oportunitățile care îl interesează. (…) Vom oferi gratuit tuturor vizitatorilor un ghid pus la zi cu toate informațiile din sectorul educațional, vorbim de Europa și SUA. Consultanții educaționali au întocmit acest ghid ținând cont de universitățile cu care colaborăm. Acesta informează despre toate oportunitățile oferite de școli: burse sau subvenții. (…) Avem și o tombolă pentru tinerii care vor veni la târg, iar premiul este participarea la o tabără din Marea Britanie”, a declarat Ana Maria Papp, organizator al târgului World Education Fair.

De asemenea, consultanții educaționali susțin că în 2018 domeniile de studii devin tot mai nișate și apar noi studii.

„În ediția prezentă ne axăm pe nișarea nivelurilor de studii, a meseriilor și domeniilor de studiu mai neobișnuite pentru piața educațională din România. (…) În 2018 domeniile vin din ce în ce mai nișate și mai specializate. Se dezvoltă foarte multe meserii noi legate de inteligența artificială. Apar domenii foarte nișate, care sună poate chiar ciudat. Vorbim despre studii de modă în domeniul genților și accesoriilor, studiul producției de vin, producția de filme de aventuri, operarea iahturilor și cea mai cool specializare – tehnica în industria DJ. (…) Piața muncii la nivel internațional suferă o dinamică extrem de rapidă. Se estimează că până în 2030 vor fi create peste 24 de milioane de noi locuri de muncă în sectorul energetic”, a mai explicat Ana Maria Papp.

Potrivit reprezentanților IntegralEdu, anual 6.000 de tineri români pleacă să studieze peste hotare, iar destinațiile preferate sunt: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Franța și SUA.

„Numărul celor care pleacă la studii în străinătate nu se schimbă. Chiar avem anumite creșteri. La nivel universitar, în fiecare an, din România pleacă peste 6.000 de tineri la studii în străinătate, dintre care peste 2.000 doar în Marea Britanie. Avem 20creș%tere în fiecare an. (…) În Marea Britanie nu sunt schimbări, practic numărul aplicațiilor cresc, adică românii nu se tem de Brexit. (…) În total sunt 40.000 de studenți români în străinătate. (…) În Marea Britanie, ca și destinație de studiu, top cele mai plătite domenii după absolvire sunt: stomatologie – 35.000 de lire sterline pe an și inginerie chimică – 32.000 de lire sterline pe an”, a mai adăugat Ana Maria Papp.

Totodată, consultanții educaționali susțin că majoritatea școlilor internaționale oferă burse de peste 50% din taxele anuale.

„Școlile de top au început acum pregătirile pentru anul 2019-2020. Drept urmare, recomand tuturor familiilor care iau în considerare continuarea studiilor la școlile de top din Marea Britanie să vină acum și să-și depună candidatura. (…) Partea financiară este un criteriu extrem de important, drept urmare sunt fericită să vă anunț că o parte dintre școlile prezente la eveniment oferă burse de până la 50% din taxele anuale. (…) Numărul celor care pleacă prin intermediul IntegralEdu la liceele de top din străinătate a crescut semnificativ. Anul acesta am avut o creștere de 30%, iar numărul celor cu care lucrăm în avans pentru anul următorul are o pantă foarte ascendentă”, a adăugat Teodora Răducanu, organizator al târgului World Education Fair.

Răducanu mai susține că liceele de peste hotare oferă șansa tinerilor ca să studieze materiile care îi interesează în mod deosebit.

„La nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-și aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică și artă sau orice altă combinație relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite copilului să se perfecționeze și să se focuseze fară a-și consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el”, a mai adăugat Teodora Răducanu.

Târgul World Education Fair va avea loc pe 22 și 23 septembrie, în Capitală, pe 24 septembrie la Iași, pe 26 septembrie la Galați, iar pe 27 septembrie la Constanța. În cadrul evenimentelor vor participa instituții de învățământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveția, Spania, SUA și Canada.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului