EXODUL materiei cenușii. IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Care sunt destinațiile preferate

Redactor:
Daniela Timofti
EXODUL materiei cenușii. IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Care sunt destinațiile preferate
Zeci de instituții internaționale de învățământ vor fi prezente pe 22 și 23 septembrie, în Capitală, la târgul educațional World Education Fair pentru a informa tinerii despre ofertele educațională. Află care sunt destinațiile preferate

„La ediția cu numărul 23 din acest weekend (n.r. – 22-23 septembrie) venim cu un model nou de organizare a târgurilor. Fiecare vizitator al târgului va fi întâmpinat de către un consultant și va fi dus la mesele cu oportunitățile care îl interesează. (…) Vom oferi gratuit tuturor vizitatorilor un ghid pus la zi cu toate informațiile din sectorul educațional, vorbim de Europa și SUA. Consultanții educaționali au întocmit acest ghid ținând cont de universitățile cu care colaborăm. Acesta informează despre toate oportunitățile oferite de școli: burse sau subvenții. (…) Avem și o tombolă pentru tinerii care vor veni la târg, iar premiul este participarea la o tabără din Marea Britanie”, a declarat Ana Maria Papp, organizator al târgului World Education Fair.

De asemenea, consultanții educaționali susțin că în 2018 domeniile de studii devin tot mai nișate și apar noi studii.

„În ediția prezentă ne axăm pe nișarea nivelurilor de studii, a meseriilor și domeniilor de studiu mai neobișnuite pentru piața educațională din România. (…) În 2018 domeniile vin din ce în ce mai nișate și mai specializate. Se dezvoltă foarte multe meserii noi legate de inteligența artificială. Apar domenii foarte nișate, care sună poate chiar ciudat. Vorbim despre studii de modă în domeniul genților și accesoriilor, studiul producției de vin, producția de filme de aventuri, operarea iahturilor și cea mai cool specializare – tehnica în industria DJ. (…) Piața muncii la nivel internațional suferă o dinamică extrem de rapidă. Se estimează că până în 2030 vor fi create peste 24 de milioane de noi locuri de muncă în sectorul energetic”, a mai explicat Ana Maria Papp.

Potrivit reprezentanților IntegralEdu, anual 6.000 de tineri români pleacă să studieze peste hotare, iar destinațiile preferate sunt: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Franța și SUA.

„Numărul celor care pleacă la studii în străinătate nu se schimbă. Chiar avem anumite creșteri. La nivel universitar, în fiecare an, din România pleacă peste 6.000 de tineri la studii în străinătate, dintre care peste 2.000 doar în Marea Britanie. Avem 20creș% tere în fiecare an. (…) În Marea Britanie nu sunt schimbări, practic numărul aplicațiilor cresc, adică românii nu se tem de Brexit. (…) În total sunt 40.000 de studenți români în străinătate. (…) În Marea Britanie, ca și destinație de studiu, top cele mai plătite domenii după absolvire sunt: stomatologie – 35.000 de lire sterline pe an și inginerie chimică – 32.000 de lire sterline pe an”, a mai adăugat Ana Maria Papp.

Totodată, consultanții educaționali susțin că majoritatea școlilor internaționale oferă burse de peste 50% din taxele anuale.

„Școlile de top au început acum pregătirile pentru anul 2019-2020. Drept urmare, recomand tuturor familiilor care iau în considerare continuarea studiilor la școlile de top din Marea Britanie să vină acum și să-și depună candidatura. (…) Partea financiară este un criteriu extrem de important, drept urmare sunt fericită să vă anunț că o parte dintre școlile prezente la eveniment oferă burse de până la 50% din taxele anuale. (…) Numărul celor care pleacă prin intermediul IntegralEdu la liceele de top din străinătate a crescut semnificativ. Anul acesta am avut o creștere de 30%, iar numărul celor cu care lucrăm în avans pentru anul următorul are o pantă foarte ascendentă”, a adăugat Teodora Răducanu, organizator al târgului World Education Fair.

Răducanu mai susține că liceele de peste hotare oferă șansa tinerilor ca să studieze materiile care îi interesează în mod deosebit.

„La nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-și aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică și artă sau orice altă combinație relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite copilului să se perfecționeze și să se focuseze fară a-și consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el”, a mai adăugat Teodora Răducanu.

Târgul World Education Fair va avea loc pe 22 și 23 septembrie, în Capitală, pe 24 septembrie la Iași, pe 26 septembrie la Galați, iar pe 27 septembrie la Constanța. În cadrul evenimentelor vor participa instituții de învățământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveția, Spania, SUA și Canada.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide