Femeie rănită, după ce o bucată de stâncă s-a desprins și a căzut peste o mașină, pe Defileul Jiului

Publicat: 01 05. 2019, 18:58

Potrivit polițiștilor, două persoane, respectiv șoferul autoturismului și soția sa, pasageră din mașină, au declarat că o piatră de aproximativ 20 de centimetri a căzut pe autovehicul, miercuri, spărgând parbrizul.

Femeia de 29 de ani ar fi fost rănită la o mână, iar soțul său ar fi suferit leziuni ușoare.

„Pe Defileul Jiului, o femeie de 29 de ani, din Baia de Fier, a fost rănită ușor la mâna stângă, de o piatră care s-a desprins de pe un versant. Femeia se afla în mașină cu soțul său și s-au deplasat împreună la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale. A fost o stâncă de aproximativ 20 de centimetri. A căzut prin parbrizul mașinii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Polițiștii fac cercetări la fața locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

„A căzut un bolovan pe parbriz. Domnul a rămas la spital la Bumbești-Jiu, doamna este la UPU Târgu-Jiu, cu traumatism la mână. Evenimentul a avut loc la limita dintre județele Gorj și Hunedoara”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Jana Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, miercuri dimineată au căzut mai multe pietre de pe versant, pe Defileul Jiului, după ce a plouat în zonă, în ultimele zile, însă circulația rutieră nu a fost afectată. Pentru că există riscul ca și alte pietre să se desprindă din versant, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să reducă viteza, pentru a putea face manevre de evitare în caz de pericol.

Până miercuri, la ora 21.00, județul Gorj se află sub avertizare cod galben, fiind anunțate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului.