Fost consilier al lui Trump, dat afară după 11 zile la Casa Albă: „Este în interesul președintelui să realizeze un transfer pașnic de putere”

Publicat: 04 11. 2020, 06:54
Fost consilier al lui Trump, dat afară după 11 zile la Casa Albă: „Este în interesul președintelui să realizeze un transfer pașnic de putere” / Foto: Wikipedia

Donald Trump ar putea pierde alegerile prezidențiale din SUA și ar trebui să conștientizeze că este în interesul lui să realizeze un transfer „docil” de putere către Joe Biden, a avertizat Anthony Scaramucci, fost consilier la Casa Albă.

Fostul consilier al lui Trump, care a fost 11 zile director de comunicare, după care administrația l-a concediat, a fost, în trecut, un mare susținător al președintelui și totodată un prieten al acestuia.

Scaramucci s-a alăturat Fundației Lincoln, un grup format din foști republicani nemulțumiți de Trump, care vor să împiedice realegerea acestuia la Casa Albă, scrie euronews.com.

Scaramucci este sigur că Trump va piede alegerile

Va pierde alegerile, Joe Biden va câștiga sigur, dar victoria se va datora doar faptului că Trump a pierdut…”, a spus Scaramucci.

„Va fi în cel mai bun interes al său să transfere puterea cu calmitate către vicepreședinte, astfel încât toate amenințările să fie date uitării…”, a declarat fostul consilier al lui Trump.

„Va fi în cel mai bun interes al său să cadă la pace cu vicepreședintele, deoarece are multe bătălii juridice în față, se confruntă cu justiția și va încheia o înțelegere pentru a scăpa de închisoare, atât el, cât și familia lui”, a avertizat Scaramucci.

Scaramucci și-a adus aminte cum a vorbit, la Davos, în ianuarie 2019, cu un grup care era convins că Trump va câștiga. „Le-am zis că este ceva în neregulă cu Trump, că nu este un manager bun și că va semăna disensiuni în SUA.

Critici dure la adresa lui Trump: „Vrea să slăbească alianța occidentală”

Când nu ești un șef bun, când te confrunți cu o criză și nu știi să o administrezi, din nefericire asta s-a întâmplat cu pandemia de coronavirus…”, a spus Scaramucci.

Acesta l-a acuzat pe Trump că vrea să creeze disensiuni peste hotare: „Președintele încearcă să slăbească alianța vestică. Îi denigrează pe liderii politici și îi laudă pe despoți și sper ca vicepreședintele Biden să câștige diseară și să pună capăt acestei epoci”.