Fosta avocată a Alinei Bica: Nu se va întoarce, cu siguranță, în România. Urmează să ceară azil în alt stat

Fosta avocată a Alinei Bica: Nu se va întoarce, cu siguranță, în România. Urmează să ceară azil în alt stat
Fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunțat, vineri, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România și că urmează să solicite azil politic în altă țară, nu în Costa Rica.

„Nu se va întoarce cu siguranță în România, bătaia pe care a primit-o cu bestialitate a fost principalul motiv care a făcut-o să renunțe definitiv și, sinceră să fiu, încerc din răsputeri să o conving că aici este locul ei. Cu siguranță, spun eu, că adevărul va ieși la iveală și în acest dosar care se va rejudeca în fază de apel și așa cum spuneam informația din Costa Rica a fost prezentată trunchiat pentru că cererea de renunțare la acel statut cuprinde practic două părți, pe de o parte renunțarea și pe de altă parte demersuri judiciare începute conform Convenției de la Geneva pe care evident că nu le putem face publice, în momentul în care va putea vorbi despre ele, i s-a interzis cu desăvârșire să vorbim, de aia eu m-am și mirat, sinceră să fiu, că a apărut acea informație din Costa Rica referitoare la cererea de retragere, de renunțare”, a declarat Laura Vicol, la Antena 3.

Întrebată dacă Alina Bica ar urma să solicite azil într-un alt stat decât Costa Rica, avocatul a răspuns pozitiv, fără a preciza însă despre ce țară ar putea fi vorba.

Alina Bica a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Elena Udrea în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători. Fostul ministru al Turismului s-a întors recent în țară.

 

Inchide