Fosta șefă a AEP, pusă sub control judiciar: E un joc al denunțului. Aceasta susține că i-a fost sunat copilul la școală. „Asta-i maniera în care fac dumnealor anchete”

Fosta șefă a AEP, pusă sub control judiciar: E un joc al denunțului. Aceasta susține că i-a fost sunat copilul la școală. „Asta-i maniera în care fac dumnealor anchete
Publicat: 27/09/2017, 17:58
Actualizat: 25/03/2019, 22:41
Ana Maria Pătru a ieșit din sediul DNA Ploiești în jurul orei 17 și a declarat că a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești.
„O procedură îndelungată. Se pare că nu am venit degeaba. Am primit un control judiciar, din nou mi s-a ridicat interdicția de a pleca din țară după ce obținusem de la judecător. Nu-i nicio problem, doamna Socol să trăiască. Face în continuare denunțuri mincinoase. Am auzit și eu de Dinu Pescariu și de Florică. Vă spun pe cinstite că doamna Socol îi întrece din toate punctele de vedere. Este un denunț mincinos, atât de mincinos că nu știu ce se face când îi voi face o plângere penală împotriva dumneaei. Un joc al denunțului”, a declarat Pătru.
Aceasta a mai spus că totul i se trage de la un denunț pe care a fost pusă să-l facă și a refuzat.
„Nu mai putem să stăm într-o țară numai cu denunțători, denunțători mincinos. Am fost pusă să facă un denunț, de către Irina Socol și nu l-am făcut așa cum și-a dorit ea iar toată cauza asta s-a întors împotriva mea, din cauza dumneaei. Problema este că o să și vedeți, am depus denunțul pe care ea mi l-a dat să-l fac, în momentul în care eram arestată a rămas la mine și l-am luat cu mine în arest. L-am depus la Inspecția judiciară”, a adăugat fosta șefă a Autorității Electorale Permanente.
La rândul său, avocatul Anei Maria Pătru, Veronel Rădulescu, a declarat că există „o stare de incompatibilitate din partea procurorilor de caz pornită de la faptul că împotriva celor doi procurori există o plângere formulată, aflată pe rolul Inspecției Judiciare”.
„Era firesc să cer recuzarea procurorilor pentru că interesele sunt contrare, cel puțin în acea plângere, și în această situație imparțialitatea procururilor este în mod clar și vădit afectată. Curiozitatea mea este dacă acea cerere a fost soluționată la structura centrală de un procuror șef de secție, șeful secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunii de corupție, și nu de șefii structurii pentru că, după ce am primit acea ordonanță, am consultat site-ul oficial al DNA și am observat că șefii parchetelor din structurile teritoriale se subordonează direct șefului DNA central. Ori, în situația de față soluția dată mie mi se pare nelegală, dată de un procurror care nu putea fi învestt cu soluționarea acestei cereri”, a declarat Rădulescu.

Ana Maria Pătru a declarat că a fost chemată la DNA Ploiești în calitate de suspect într-un nou dosar.

Fosta șefă a Autorității Electorale Centrale (AEP) a declarat că i-a fost sunat copilul la școală și i s-a spus că ea trebuie să se prezinte la DNA în calitate de suspect.

Întrebată de ce i-a fost sunat copilul, Ana Maria Pătru a răspuns: „Nu știu, întrebați-i, asta-i maniera în care fac dumnealor anchete”.

Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente a fost arestată în 2016 și, ulterior, cerctată sub control judiciar. Ana Maria Pătru este acuzată că a primit mită de la reprezentanții firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituția pe care a condus-o. Potrivit unui raport de activitate al Autorității Electorale Permanente pe anul 2008, raport postat pe site-ul instituției, același contract de achiziție, respectiv cel cu numărul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO România.

„Prin contractul de achiziție publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale și județene (inclusiv sectoarele și primăria generală a municipiului București), precum și pentru primarii comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. București și președinții consiliilor județene. Contractul a fost încheiat cu S.C. SIVECO România S.A”, se arăta în raportul de activitate.

Procurorii o acuzau pe Ana Maria Pătru că a primit, de la aceeași firmă, și contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover.

„În cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al A.E.P.- funcție cu rang de secretar de stat – a pretins de la reprezentanții SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport și a primit de la reprezentanții agentului economic precizat suma de 15.000 euro – echivalentul a 61.765,50 lei, promițând în schimb că va susține derularea în bune condiții a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 și a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea „Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral” încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider și SC A.S. SRL cu A.E.P., precum și că va susține SC S. R. SA pentru obținerea și derularea unor contracte viitoare cu instituția publică precizată, fapt care s-a și realizat”, conform sursei citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani