Fostul mare fotbalist Pele se află în stare gravă într-un spital din Sao Paolo. Nu ar mai răspunde la tratament

Fostul mare fotbalist Pele se află în stare gravă într-un spital din Sao Paolo. Nu ar mai răspunde la tratament
Publicat: 03/12/2022, 23:04

Marea legendă a fotbalului brazilian, Pele, se află în stare gravă într-un spital din Sao Paolo. În vârstă de 82 de ani, fostul fotbalist a fost diagnosticat cu cancer la colon, însă organismul său nu mai răspunde la chimioterapie.

Fostul mare fotbalist în vârstă de 82 de ani a fost internat marți la spitalul din Sao Paulo, spunând că este o vizită lunară de rutină.

Edson Arantes do Nascimento primește îngrijiri paliative, după ce chimioterapia nu ar mai fi dat rezultatele așteptate, informează publicația braziliană Folha de Sao Paulo.

Mesaje de susținere pentru Pele au fost trimise din întreaga lume. „Rugați-vă pentru rege”, a scris pe Twitter atacantul Franței Kylian Mbappe.

Sportivului care a câștigat de trei ori Cupa Mondială i s-a îndepărtat o tumoare de la colon în septembrie 2021 și de atunci a primit un tratament regulat.

Pele a fost diagnosticat cu o infecție respiratorie și vineri, 2 decembrie, Spitalul din Sao Paulo Albert Einstein a declarat că este într-o stare stabilă.

„Răspunsul a fost adecvat, iar pacientul internat într-un salon obișnuit este în stare stabilă, cu o îmbunătățire generală a stării de sănătate”, au precizat vineri reprezentanții spitalului „ Albert Einstein” într-un comunicat, preluat de AP.

Printr-un mesaj publicat joi pe pagina sa de Facebook, Pele le-a mulțumit fanilor pentru încurajările transmise.

„Prieteni, sunt la spital şi fac controlul meu lunar. Întotdeauna este plăcut să primesc mesaje pozitive. Mulţumesc Qatarului pentru acest omagiu şi tuturor celor care îmi trimit energii pozitive”, a scris Pele, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase