FSANP îi răspunde lui Liviu Dragnea, care și-a cerut scuze miilor de deținuți pentru abuz în serviciu

Redactor:
Florin Zafiu
FSANP îi răspunde lui Liviu Dragnea, care și-a cerut scuze miilor de deținuți pentru abuz în serviciu
FSANP îi răspunde lui Liviu Dragnea, care și-a cerut scuze miilor de deținuți pentru abuz în serviciu

„Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că își cere . Nu comentăm construcția frazei, emoția momentului explică scăpările, dar, pentru conformitate, precizăm că în penitenciarele românești, la 30 ianuarie 2018, se aflau în detenție exact 73 de condamnați la pedepse cu închisoarea între 2 și 5 ani pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu”, a precizat Sorin Dumitrașcu, președintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

În schimb, președintele federației ține să amintească președintelui PSD, Liviu Dragnea, faptul că în penitenciare sunt încarcerate mii de persoane pentru fapte de violență cărora nu trebuie să le ceară cineva scuze.

„În penitenciare sunt în schimb mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997). Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român. Reamintim că, după aplicarea legii gratierii mascate, 1 din 5 condamnați pentru infracțiunile de mai sus au fost puși în libertate. Astăzi sunt așadar liberi pe stradă și comit alte infracțiuni mii de criminali, violatori, tâlhari și hoți. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor întoarce făcând alte mii de victime”, a mai precizat Sorin Dumitrașcu.

„Ca o curiozitate statistică, domnul Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infracțiuni de abuz în serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinați pentru asistența socială. Banii destinați copiilor orfani sau plasați în grija statutului ori a persoanelor defavorizate, au fost astfel folosiți în interes de partid pentru plata unor sinecuriști. În acest context, îl informăm pe domnul Liviu Dragnea că Penitenciarul Giurgiu are un grad de ocupare de 87,21%, dar că ministrul Justiției a avut grijă să-l clasifice ca fiind în condiții improprii, deși este unul dintre cele 3 penitenciare construite după 1989. Va avea, deci, spațiu suficient și va beneficia și de reducere de pedeapsă dacă va fi repartizat la acest penitenciar pe baza criteriului domiciliului”, a mai subliniat Sorin Dumitrașcu.

Liderul FSANP a îi recomandă lui Dragnea să aibă în vedere milioanele de români pe care i-a mințit, pentru a-și cere scuze.

„Așadar, dacă simte nevoia să ceară cuiva iertare, îi recomandăm domnului Liviu Dragnea să se aibă în vedere milioanele de români pe care i-a mințit, zecile de mii de victime ale infracțiunilor care n-au primit nicio despăgubire și miile de angajați din penitenciare care, deși lucrează în condiții improprii, încă mai au de recuperat o datorie de peste 1 milion de ore suplimentare neplătite. Ar fi un început. Din păcate, însă, n-o va face. A inventat „statul paralel” așa cum înaintași ai domniei sale au inventat „agenturili străine”, ori – mai târziu, după Revoluție – „elementele reacționare”, mai spune Dumitrașcu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a cerut vineri iertare miilor de români, „care unii stau în pușcărie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți prin tribunale pe baza acelorași articole sovietice, iar alții sunt târâți pe la DNA și mai sunt alte mii, zeci de mii, care nici măcar nu știu că au dosar”.

„Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt și le voi duce. Rămân și în conducerea majorității parlamentare împreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moțiunea de cenzură. În schimb, și eu și colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi și mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem”, a spus liderul PSD.

Inchide