• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE: „Demisia lui Costache trebuia să se producă în urmă cu două luni”

Călin Popescu Tăriceanu , președintele ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că demisia lui Victor Costache de la conducerea Ministerului Sănătății este tardivă.

„Eu nu așteptam pentru că această demisie trebuia făcută de peste două luni, de când informațiile referitoare la coronavirus au început să ne invadeze. Știu că serviciile au furnizat informații, trebuiau să ia măsuri. Dl Orban și dl. președinte erau preocupați de alegeri anticipate. Criza era peste noi și ei nu vedeau nimic.

Doi. De domnul Costache am auzit lucruri foarte bune ca medic. Conducerea ministerului presupune însă altceva. Dl. Costache nu avea experiență. Ca ministru trebuie să anticipezi, să analizezi, să te organizezi, să iei decizii. Ministrul era depășit. Chiar și momentul acesta testarea întregii populații, ar fi bine să o facem , dar avem 2 milioane de teste? Și cei de la Constanța ce vor spune? De ce să nu facă și ei? Nici în SUA nu sunt 300 milioane de teste pentru toată populația.

Suntem într-un război cu virusul. Ce faci în acest context? Iei informații despre inamic. De peste o săptămână este operațională o aplicație prin care se face cartografierea celor infectați și al persoanelor cu care au intrat în contact, cele mai expuse la îmbolnăvire. Aplicația ar fi trebuit pusă în funcțiune. Testarea să înceapă. Să se limiteze bâjbâiala în necunoscut. Probabil 95% din populație este negativă, irosim bani, efort uman.

Sunt depășiți de situație, timorație și riscul de a veni cu idei este exclusă. Se gândesc că vor trebui să răspundă pentru gravele erori, inacțiunea lor, informațiile despre coronavirus erau în România de multă vreme. Cei care sunt grav bonavi reprezintă o apăsare majoră pentru cei care trebuiau să ia decizii”, a declarat Tăriceanu la GÂNDUL LIVE.

Inchide