GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc starea de urgență! / Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți / Vor ajunge să cazeze oamenii pe trotuar!

GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc starea de urgență! / Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți / Vor ajunge să cazeze oamenii pe trotuar!
GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu: Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc starea de urgență! / Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți / Vor ajunge să cazeze oamenii pe trotuar!
Publicat: 08/10/2020, 13:03
Actualizat: 08/10/2020, 14:03

Fostul președintele Traian Băsescu (PMP) l-a criticat dur pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o intervenție la GÂNDUL LIVE. „Tătaru nu vă spune că vor muri tot mai mulți oameni!”, a declarat Băsescu. „Vor ajunge să cazeze pacienții pe trotuar”, a avertizat fostul candidat la Primăria Capitalei. Băsescu a mai spus că, dacă ar fi președinte, „nu ar mișca unul” și toată lumea ar respecta măsurile anti-Covid-19. De asemenea, Băsescu nu ar ezita să reintroducă STAREA DE URGENȚĂ!

„Discursurile mi se pare demagogice, parcă ar avea tonul ăla de a încerca să se salveze, de a pasa responsabilitățile altora. În februarie spuneam că va fi o pandemie grea și Iohannis spunea – când auziți asta, schimbați canalul – asta gândeau liderii noștri, când în februarie, în China, erau carantinate orașe întregi.

Nu au înțeles că din China până în Europa e doar un pas, când avem avioane, oameni care circulă. Ieri au făcut un PALIATIV. Esența este să înceteze transferarea virusului de la unul la altul. Trebuie măsuri mai dure.

„Aș închide imediat școlile”

Dincolo de mască, închiderea imediată a școlilor, închiderea serviciilor publice neesențiale, de gen: funcționari acasă, ca să aibă grijă părinții de copii și lucrează de acasă, zecile de mii de funcționari din București, toată lumea lucrează de acasă.

În Belgia funcționarii lucrează de acasă. Dacă nu avem școală, redus până la închidere transportul public. S-a revenit la închiderea cinematografelor, teatrelor, restaurantelor. În restaurante trebuie spus – hotelurile cu pasageri trebuie să aibă restaurantul deschis pentru cei din hotel, altfel îi trimiți în aglomerație.

Indiscutabil nu avem dreptul să mai facem concesii nimănui. În Bruxelles dacă nu ai mască pe stradă te oprește poliția și iei amendă de 250 de euro pe loc!

Îi încurcă alegerile, numai că pentru cine a văzut „Un pod prea îndepărtat”, asta se știe că dacă nu iau măsuri în 6 decembrie e prea departe, vor avea un mare eșec. Pandemia va evolua groaznic, este ultimul ceas în care se mai pot lua măsuri ferme.

„Nu aș ezita nicio clipă să reintroduc STAREA DE URGENȚĂ!”

Dacă fiecare zi pe care o câștigă un cetățean și nu se infectează e un câștig pentru viață. Trebuie să cumpărăm timp. S-a făcut contract pentru 300 milioane doze de vaccin. Vor avea vaccinul în 6 luni. Guvernul trebuie să protejeze populația cu forța, dacă este nevoie.

Fiecare zi câștigată este o zi pentru viață. România are doza ei pentru prima zi după ce vaccinul e omologat. E esențial să se ia măsuri ferme pentru a stopa extinderea.

Se va ajunge la situația în care… apropo, am prevăzut-o acum 5 luni… Spitalele vor fi supraaglomerate. Am spus-o înainte de liberalizarea de la 1 septembrie. Au vrut să fie populari cu un preț prea mare.

Oamenii politici nu sunt utili când totul merge bine. Dar în criză oamenii politici trebuie să ia decizia care trebuie, nu decizia pentru care îl aplaudă cei care nu înțeleg.

E în fișa postului omului de stat să ia decizii pe care populația nu le acceptă. Populația nu are informația ta, la vârf.

Cei care spun – nu-i nimic, e o tuse – cum spunea Iohannis în februarie, cei care spun … Sunt la fel de neinformați ca dânsul în februarie sau la fel de incapabili de a înțelege evoluția acestei pandemii, dar aici omul responsabil nu are de ales, trebuie să ia măsuri împotriva populației. Copiii trebuie ținuți acasă, a-i trimite la școală este o crimă, împotriva părinților, bunicilor lor.

Fiecare zi în care un român nu se îmbolnăvește e o zi care îl apropie de ziua în care vom avea vaccinul.

„Nu ar mișca unul, dacă aș fi președinte!” / Atac dur la Tătaru: „Cum, mă, tu…”

Dacă aș fi președinte, nu ar mișca unul. Ar sta în casele lor, pentru că jandarmeria, din ordin politic, tolerează aceste marșuri neautorizate, care nu stimulează decât la nerespectarea regulilor. Nu i-aș lăsa să miște. Jandarmeria ar trebui să aplice legea, în situație de pandemie!

Pot verifica în conturi câți bani am luat pentru a spune că e Covid. Băieți, o să găsiți voi banii, dar până atunci faceți ce scrie în lege! Aici v-o spun cu toată lipsa de simpatie, Arafat e singurul care stă cu picioarele pe pământ, numai că politicul, mă uit la Tătaru, cum, mă, tu, care știi ce se întâmplă, îți poți permite să ai abordări îndoielnice. Nu vă spune că vor muri tot mai mulți și foarte curând o să îi cazeze pe trotuar și nu în spitale. Asta NU vă spune ministrul Sănătății. El crede că e o soluție să faci spitalul Colentina Covid și să-i omori pe cei care erau tratați de cancere, SIDA, făceau dialize.

Aproape s-a ajuns ca în Italia, dar încă mai pot lua măsuri severe. Fiecare în țara lui. Predare la distanță, stat în casă. Obiectivul de a limita îmbolnăvirile până la vaccin este esențial. Dacă nu aș fi știut că va apărea un vaccin, spuneam că asta ne e dat: mergem, ne îmbolnăvim, ne distrăm, murim. Dar când știu de 6 luni? Pe mine asta mă intrigă. Pe holurile tribunalelor e ticsit de justițiabili. E ca la școală!

Lăsăm economia să meargă. Funcționarii, bugetari, îi aducem acasă. Uitați-vă la Ford, la Craiova, lucru în 3 schimburi. Dacia – 2 schimburi. Transgaz lucrează cu 3.000 de constructori.

Asta nu se discută. Economia trebuie să funcționeze, cu costurile de sănătate asumate, dar la maxim diminuate, iar bugetarii acasă!”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi