GÂNDURI BUNE. Dan Negru, invitatul Cristinei Stănciulescu: „Care piață media? Noi nu existăm. Televiziunea din România poate doar să copieze. Copy Paste”

Publicat: 25/09/2020, 14:16

Dan Negru este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În a cincea parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), cunoscutul om de televiziune vorbește despre piața media din România, care nu reprezintă decât o copie a celei din străinătate. Totodată, Dan Negru dezbate mitul spulberat al vedetismului, mai ales la nivelul țării noastre: „Care, mă, mare vedetă, stă la etajul 7, într-o garsonieră…”, spune prezentatorul tv, referindu-se, bineînțeles la starurile de carton care inundă ecranele televizoarelor.

Cristina Stănciulescu: Televiziunea înseamnă și foarte multă vanitate. Vanitate personală sau slujirea vanității altuia. Ți s-a părut asta vreodată?

Dan Negru: Depinde de cât ești de mobilat, cât de duce mintea și sufletul. Vanitate ca să ce? Să fim serioși. Să știi că eu am avut ocazia să cunosc vedete de televiziune, reale, worldwide, am făcut formate de la vedete din Italia, am mers la Jimmy Fallon, în public. Am văzut oameni cu adevărat staruri. Suntem un butic nenorocit. Piața media. Care piață media? Noi nu existăm. Televiziunea din România poate doar să copieze. Copy Paste. Fii serioasă.

Piața de showbiz e lipsită în general de vedete reale, puternice. Totul pleacă de la bani. Poți să fii Brad Pitt, când ai un imperiu. Așa sunt rupți în fund. Românul și-a dat seama, nu e prost. Zona asta de show-uri despre vedete a început să se ducă în jos din cauza asta. „Care, mă, mare vedetă, stă la etajul 7, într-o garsonieră și se dă mare vedetă…”.

Și lumea a zis: „Dar cu ce e mai presus ăla decât noi, că e și prost”. Boul ăla nici nu știe să vorbească.

„A venit Negru ăsta, să facă el…”

Cristina Stănciulescu: Nivelul de profesionalism în România în media, a căzut foarte mult. Ce s-a întâmplat în toți anii aceștia de ne-am diluat așa profesionalismul?

Dan Negru: Să știi că e o caracteristică mondială. Nemții o au. Dacă te uiți la show-urile de satiră din Germania, SUA, Franța, tot o spun la fel. Cred că așa spuneau și despre mine cei de dinaintea noastră. A venit Negru ăsta, ce se apucă el să facă… Toate chestiile astea au un început și un sfârșit. Puștii ăștia au forța lor, vor ști să… În anii care vin e foarte posibil să conteze foarte mult bunătatea. Copiii ăștia sunt superprofesioniști, se pricep la IT, vorbesc engleza de la 2 ani și 3 luni, diferența o face bunătatea. Cu cât ești mai bun, cu atât o să ai mai mare succes.

Cristina Stănciulescu: Citești?

Dan Negru: Da. Mai citesc. Am vrut să văd cum sunt cărțile… Am citit ultima dată, era o serie a lui Sven Hassel, „Blestemații din Monte Casino”. Citesc.

„Nu ratez nimic de la televizor. Soția mea e disperată din cauza asta”

Cristina Stănciulescu: Te uiți la tine? La televizor?

Dan Negru: O să zici că sunt nebun. Nu ratez nimic din ce înseamnă televiziune. Soția mea e disperată pe chestia asta. Îmi pun la înregistrat toate porcăriile de emisiuni. Nevastă-mea e medic stomatolog. N-are nicio treabă. Stă pe Netflix, așteaptă The Crown, dacă îi zici de Vulpița, nu știe. Dar nu din aroganță. Nu au apăsări. Dar eu nu ratez nimic din televiziune. Când nu sunt acasă, înregistrez. Sunt curios ce se întâmplă pe piața din România. Mă enervează foarte tare când citesc interviuri cu oameni din breasla asta care spun: „Băi, eu nu mă uit la televizor”.

Eu, în locul șefilor, pe ăștia i-aș da afară. Pentru că e ca și cum te-ai duce mâine să te operezi și doctorul ți-ar zice: „Doamna Cristina, eu vă operez, dar nu mai știu cum se face…”. Ai avea încredere? Imaginează-ți că mâine Cosmin Contra (antrenor la Dinamo) spune că nu se uită la fotbal, ci la telenovele. Nu cred în oamenii care spun că lucrează în breasla asta și nu se uită la televizor. De asta s-a diluat tot ce e profesionalism, pentru că pe nimeni nu interesează nimic.

Urmăriți interviul integral pe canalul nostru de Youtube!

GÂNDURI BUNE. Dan Negru, invitatul Cristinei Stănciulescu la „Gânduri Bune” – A patra parte

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția