Gest impresionant făcut de o învățătoare dintr-un sat sucevean, după ce a constatat că vechea școală a devenit un pericol pentru elevi

Publicat: 13 02. 2015, 17:57

Soțul femeii a fost cel care a pus bazele noii construcții, unde momentan învață patru elevi, scrie Digi24. Elevii din Dârmoxa au acum unde să meargă la școală, după ce Ionela Păcuraru a transformat locul unde dorea să ridice o bucătărie de vară în sală de cursuri. „Dacă tot i-am luat acasă, cum am putea să-i întoarcem din nou la școală, tot în frig, tot în același risc? Am reușit să facem cât se vede”, a declarat femeia.

Sala de clasă nu este încă finisată, mai trebuie făcută instalația electrică, baia și câteva finisaje, dar oricum oferă condiții mai bune decât multe școli de la țară. „Nu se putea învăța aici, pentru că frigul e de nedescris, mai frig decât afară aș putea spune, pereții după cum se observă încep să cadă, sobele stau pe o parte”, a spus învățătoarea, referindu-se la vechea școală.

Elevele care învață în școala improvizată sunt încântate: „Aici e mai bine pentru că e mai cald. Era foarte urât, era frig în fiecare zi și vara, și iarna, și primăvara”. Cea mai apropiată școală e la Brășteni. Naveta până în acel loc ar fi aproape imposibilă, dată fiind starea precară a drumului. Pe lângă cele patru fetițe, la Dârmoxa mai sunt 12 copii mai mici care vor intra anul viitor la școală. 

foto: captură Digi24 Imagine din sala de clasă improvizată

foto: captură Digi24 Imagine din sala de clasă improvizată

foto: captură Digi24 Imagine din școala veche