Gigi Becali, a ieșit DISCRET din închisoare. Surse: unde se află în acest moment. UPDATE

Gigi Becali, a ieșit DISCRET din închisoare. Surse: unde se află în acest moment. UPDATE
Publicat: 17/09/2014, 19:36
Actualizat: 29/09/2018, 05:04

Potrivit surselor citate, comisia de specialitate a penitenciarului i-a acordat lui Gigi Becali o permisie de cinci zile. Acesta ar trebui să se întoarcă, sâmbătă, la Penitenciarul Poarta Albă.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate care au o bună conduită și au dovedit stăruință în muncă sau în cadrul activităților educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, al instruirii școlare și al formării profesionale pot primi recompense, printre care și permisiunea de ieșire din penitenciar pentru cinci zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an.

Permisia de cinci zile este acordată de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei speciale a locului de detenție.

Conform legii, permisiunea de ieșire din penitenciar poate fi acordată pentru mai multe motive, printre care și menținerea relațiilor de familie ale persoanei condamnate sau pregătirea reintegrării sociale a persoanei condamnate.
Solicitarea pentru ieșirea din penitenciar va fi însoțită de precizarea, de către deținut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum și a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieșire din penitenciar.

Gigi Becali a mai primit o permisie de 24 de ore și în luna mai, în urma unei decizii luate în luna aprilie de comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Albă, el fiind recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activități și a respectat regulamentul.
El a mers atunci la locuința sa din Pipera și la cimitir, la mormântul mătușii sale, unde a aprins lumânări. De asemenea, Becali a dat mai multe declarații și interviuri presei.

Ulterior, conducerea Penitenciarului Poarta Albă s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Gigi Becali l-a avut în ziua în care a obținut permisia și pentru o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni televizate, declanșând procedura disciplinară în cazul acestuia. Astfel, el a fost sancționat cu suspendarea dreptului la vizită și cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o lună. Gigi Becali a contestat sancțiunea la Judecătoria Medgidia. Instanța a admis contestația lui Becali și a decis că acesta are din nou dreptul de a primi vizite și pachete în penitenciar.
Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanțatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.
El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.Instanța a respins și cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”