GIP îi cere lui Băsescu să-și facă publice cartea de muncă, dosarul profesional și cel de la CNSAS

Publicat: 15 02. 2012, 11:55
Actualizat: 19 07. 2012, 06:47
Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, îi cere președintelui Traian Băsescu să își facă publice cartea de muncă, dosarul profesional și cel de la CNSAS.

Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, îi cere președintelui Traian Băsescu să își facă publice cartea de muncă, dosarul profesional și cel de la CNSAS.

GIP menționează, într-un comunicat remis azi că în data de 11 ianuarie 2008 Administrația Prezidențială și președintele Traian Băsescu dezvăluiau într-un comunicat de presă și, respectiv, într-o declarație publică, informații din "mapa profesională" a Noricăi Nicolai. "În finalul declarației sale, președintele Traian Băsescu îndemna întreagă națiune să solicite Parchetului General mapa profesională a Noricăi Nicolai: «Sunt convins că lucrurile vor fi mult mai lămuritoare dacă veți privi documentele din această mapă»", se arată în comunicat. Grupul de Investigații Politice anunță că, urmând îndemnul președintelui Băsescu de a cere instituțiilor publice informații referitoare la cariera profesională a actualilor demnitari, a făcut două solicitări în bază Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, încercând să obțină cartea de muncă a lui Traian Băsescu și dosarul profesional al acestuia. GIP precizează că, în 17 ianuarie 2008, a cerut Administrației Prezidențiale o copie a cărții de muncă a președintelui Băsescu. În 21 ianuarie 2008, Administrația Prezidențială a transmis Grupului că refuză să îi pună la dispoziție documentul solicitat pe motiv că acestă ar cuprinde informații cu caracter personal. "Refuzul Administrației Prezidențiale este jenant, acestă venind la doar zece zile după ce chiar Administrația Prezidențială și președintele Traian Băsescu prezentaseră public informații cu caracter personal referitoare la cariera profesională a Noricăi Nicolai. Mai mult, președintele Băsescu garantase accesul oricărui cetățean la orice informații din trecutul profesional al Noricăi Nicolai", se mai arată în comunicat.