Greenpeace România lansează o aplicație pentru SALVAREA PĂDURILOR din România. Oricine poate MONITORIZA prin satelit unde SE TAIE ILEGAL

Redactor:
Florin Jinga
Greenpeace România lansează o aplicație pentru SALVAREA PĂDURILOR din România. Oricine poate MONITORIZA prin satelit unde SE TAIE ILEGAL
Forest Guardians, aplicație lansată de Greenpeace România pentru monitorizarea tăierilor ilegale de păduri.

Aplicația este disponibilă în Google Play Store, este gratuită și poate fi descărcată direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android. „România adăpostește cele mai vaste păduri primare din zona temperată a Europei, în care trăiesc aproximativ 13.000 de specii, inclusiv cea mai mare populație de urși din Europa. Cu toate acestea, din cele 120.000 de hectare de păduri virgine estimate ale României, doar 20.000 de hectare se află sub protecție strictă”, spun reprezentanții Greenpeace România.

Potrivit lui Ciprian Gălușcă, coordonatorul campaniei de păduri și biodiversitate Greenpeace România, prin intermediul acestei aplicații, utilizatorii pot semnala și pot urca imagini care pot fi suspecte și astfel pot descoperi tăieri ilegale de păduri.

„Aplicația are trei funcționalități de bază. Prima funcționalitate constă în faptul că utilizatorii pot monitoriza, cu ajutorul imaginilor satelitare, pădurile virgine din România. Utilizatorii pot observa diferențe în structura pădurii, iar dacă se observă diferențe înseamnă că au apărut intervenții în pădure, adică tăieri, ceea ce în cazul pădurilor virgine este complet ilegal. Celelalte două funcționalități se adreasează celor care călătoresc, ajung în zona montană și descoperă locuri în care se taie și care pot fi suspecte. În acest caz, ultilizatorii pot completa un formular și pot urca fotografii în aplicație. Sesizările ajung la noi, iar noi le trimitem către Gărzile forestiere”, a explicat pentru Mediafax, Ciprian Gălușcă.

„Forest Guardians” este prima aplicație pentru mobil realizată de Greenpeace România, dezvoltată cu ajutorul MReady, și este disponibilă, momentan, doar pentru pentru utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, urmând ca în săptămânile următoare, să fie lansată și varianta iOS.

Inchide