HALUCINANT. Bebelușul de doar două luni ucis în Olt putea fi salvat. Autoritățile știau că mama își agresa copilul

HALUCINANT. Bebelușul de doar două luni ucis în Olt putea fi salvat. Autoritățile știau că mama își agresa copilul
Publicat: 06/06/2020, 17:52
Actualizat: 06/04/2021, 21:51

O femeie din Stoenești, Olt, şi-a ucis propriul copil, un bebeluş de doar două luni, deoarece micuţul plângea prea mult şi o ţinea trează noaptea.

UPDATE:Femeia a fost în urmă cu o lună internată la spitalul din Slatina cu bebelușul care prezenta urme de violență pe trup, spun reprezentantii Direcției pentru Protecția Copilului, care însă nu au deschis o anchetă la acea vreme. Aceștia susțin că nu aveau o informare oficială pe această temă, deși cunoșteau cazul, scrie Digi 24.

Director DGASPC Olt: Din păcate a uitat să ne informeze și pe noi că s-a externat minorul în familie

„În 14 mai am primit o informare de la spitalul Slatina prin care ni se comunica că este internată o mamă cu posibil abuz asupra copilului și că vor fi transferați la Spitalul Marie Curie. Am luat legatură cu Primăria din Stoienești pentru a evalua familia și de a ne informa în momentul în care se va externa copilul în familie.Din câte am înțeles de la asistentul social au luat legatura cu spitalul Marie Curie și acolo un medic ar fi spus că nu este abuz și cercetarea nu ar fi dus la un abuz din partea mamei. Din păcate a uitat să ne informeze și pe noi că s-a externat minorul în familie”, a mai declarat Rădița Piroșca, director DGASPC Olt, potrivit Digi 24.

—————-

Descoperirea macabră a fost făcută în cursul zilei de vineri de o vecină, care a alertat oamenii legii. Bebeluşul avea lovituri în zona capului, iar necropsia a stabilit că avea şi câteva coaste rupte. Cel mai probabil, fetiţa de două luni a fost lovită de marginea pătuţului.

Plângea prea mult noaptea

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore . Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor înainta unui judecător de drepturi şi libertăţi solicitarea arestării preventive pentru 30 de zile.

Potrivit unei surse locale, femeia de origine lituaniană, în vârstă de 24 de ani, a ajuns la Stoeneşti, acum aproximativ o lună, la locuinţa iubitului său, tatăl bebeluşului. În prezent, bărbatul este la muncă în Anglia, scrie Gazeta Noua.

Crima din Maramureș: o femeie și-a ucis copilul în somn

La sfârșitul lunii mai, o femeie din județul Maramureș și-a ucis băiețelul în vârstă de  10 ani, sufocându-l în somn. Imediat, aceasta ar fi încercat să se sinucidă, însă a fost salvată de echipajul medical. Medicii, cu toate eforturile depuse, n-au mai putut să-i salveze viața copilului, scrie publicația locală VasileDale.ro.

Cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor a fost chiar fratele băiatului ucis, în vârstă de doar patru ani. Acesta a spus poliției că mama vrea să îi omoare frățiorul și imediat, la fața locului, au sosit echipajele medicale, dar și polițiștii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase