Hoții au furat doi kilometri de cabluri electrice destinate iluminarii pe A0. Autostrada de Centură a Capitalei, prădată la Sintești

Hoții au furat doi kilometri de cabluri electrice destinate iluminarii pe A0. Autostrada de Centură a Capitalei, prădată la Sintești
Caracter ilustrativ/sursa/Facebook/Poliția Română
Publicat: 21/01/2022, 18:35

Cinci bărbați din localitatea ilfoveană Sintești  au fost prinși de polițiști după ce ar fi furat aproximativ doi kilometri de cabluri de înaltă tensiune care urmau să fie folosite pentru iluminarea viitoarei autostrăzi A0, care va înconjura Capitala și va face legătura cu autostrăzile A1, A2 și A3. Hoții au mărunțit cablurile din cupru, iar sute de kilograme au ajuns la centrele de colectare a fierului vechi. În plus, descinderile polițiștilor au provocat un adevărat război între familiile suspecților, care s-au încăierat între ele.

Polițiștii din Măgurele au intrat în alertă, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce societatea care lucrează la construirea Autostrăzii de Centură în zona Sintești a anunțat că, de pe șantier au dispărut aproximativ doi kilometri de cabluri de înaltă tensiune. Anchetatorii au stabilit că principalii suspecți sunt persoane din localitățile Sintești, Vărăști și Vidra, care în noaptea de 13 spre 14 ianuarie au fi jefuit șantierul lăsat nesupravegheat de firma de pază.

Potrivit unor surse din Poliție, hoții ar fi scos miezul de cupru, după care l-au tăiat în bucăți mici și au vândut în jur de 200 de kilograme la un centru de colectare a fierului vechi.

Familiile suspecților s-au luat la bătaie

După ce i-au identificat pe principalii suspecți, polițiștii au adus la audieri mai multe persoane, însă nu toate ar fi fost reținute. Din acest motiv, în comunitatea din Sintești ar fi izbucnit un conflict, în condițiile în care familiile celor reținuți i-ar fi acuzat pe cei care au fost eliberați de faptul că ar fi colaborat cu autoritățile.

Ca urmare, a fost nevoie ca în zonă să fie trimise trupele speciale ale IPJ Ilfov pentru a se evita eventuale incidente violente. În acelașu timp, spun anchetatorii, o parte importantă din prejudiciu ar fi fost recuperată în urma perchezițiilor.

Întreaga Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km, din care cei circa 52 de kilometri de pe A0 Sud sunt cei mai avansați și ar trebui practic finalizați în perioada 2023-2024, oferind traficului greu și de tranzit o nouă variantă de a ocoli Capitala de la Autostrada A1 la Autostrada A2.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase