Încă un MEDIC IMPOSTOR. Percheziții la locuința unui FALS DENTIST

Încă un MEDIC IMPOSTOR. Percheziții la locuința unui FALS DENTIST
Publicat: 10/02/2019, 09:44
Actualizat: 25/03/2019, 21:53

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, este de meserie zidar și – la fel ca în cazul parcagiului italian care făcea operații estetice în București – nu are decât opt clase. Căsătorit cu un medic stomatolog, Costel Sandu a tras cu ochiul la ce face soția și s-a apucat să-și trateze vecinii. Deși știu că nu-i dentist, pacienții s-au declarat mulțumiți de serviciile prestate și chiar l-au lăudat că, la vârsta lui, s-ar fi apucat să facă un curs de asistent medical.

Colegiul Medicilor Dentiști a anunțat că nu există în evidențele oficiale vreun stomatolog pe nume Costel Sandu. Poliția i-a deschis un dosar penal pentru exercitarea unei profesii fără drept.

După ce l-au audiat timp de mai multe ore la Poliția Snagov, bărbatul s-a întors acasă. El le-a explicat polițiștilor că nu profesa ca dentist, ci face niște cursuri medicale, și nici măcar soția sa, care este medic stomatolog, nu practica în ultima perioadă această meserie.

Având în vedere că pe numele acestuia nu au fost depuse, până acum, nici o plângere, polițiștii nu au luat nicio măsură preventivă împotriva sa.

Aceste investigații au loc după ceun valet de parcarecu numai opt clase din Italia s-a dat drept chirurg plastician și a operat în două clinici private din România, sub un nume fals și arătând o simplă parafă, obținută „din mila” unui funcționar.

Vreme de un an, italianul care pretindea că este medic de chirurgie plasticăa operatzeci de pacienți sub numele de Matthew Mode și fără a avea nici un fel de studii medicale. Matteo Politi – cum se numește el în realitate – a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru înșelăciune și practicarea fără drept a profesiei de medic. El a profitat de confuzia legislativă și de – chipurile! – sufletul bun al unei funcționare de la DSP București, care i-a emis codul de parafă „din milă” (?!?). Politi a mai fost condamnat în Italia, la un an de închisoare cu suspendare, tot pentru că se dădea drept medic, fără a fi muncit vreodată legal decât ca parcagiu. Ulterior, el pretinde că ar fi abolvit medicina la Universitatea din Pristina, dar Camera Medicilor din Kosovo a comunicat că diploma sa nu este recunoscută oficial. Totuși,Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din România i-a emis lui Politi un atestat prin care îi recunoaște nivelul de licență și domeniul de studii (sănătate), dar „se spală pe mâini” pretinzând că au menționat expres în document că italianul nu are dreptul să profeseze ca medic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase