Încă un milion de lei de la Firea pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Încă un milion de lei de la Firea pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Publicat: 31/10/2017, 16:47
Actualizat: 26/03/2019, 15:27

Proiectul a primit votul pozitiv din partea a 30 a consilieri generali și 17 voturi negative. Cei care s-au opus rectificării bugetare au fost consilierii USR.

În replică, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, în timpul ședinței, că „este normal să aprobăm un milion de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului, pentru că suntem creștini”.

De asemenea, rectificarea bugetară votată marți de către consilierii generali, prevede alocarea sumei de 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther și Jean Calvin, precum și suma de peste două milioane de lei pentru o statuie a generalului Henri Mathias Berthelot.

Pentru acordarea acestor sume, Primăria Municipiului București (PMB) este nevoită să taie finanțări pentru alte proiecte, cum sunt și unele de infrastructură.

„În situația în care, pe parcursul execuției bugetare, din motive obiective, implementarea unui proiect de investiții nu se poate realiza conform proiecției bugetare, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot propune autorităților deliberative, până la data de 31 octombrie, aprobarea redistribuirii fondurilor între proiectele înscrise în programul de investiții”, justifică reprezentanții PMB relocarea finanțărilor către alte proiecte.

În ceea ce privește proiectele de infrastructură de la care vor fi diminuate anumite sume și de la care se redirecționează suma de 18,5 milioane, acestea sunt: proiectul „Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai”, pentru care este necesară contractarea unor lucrări ce nu au fost prevăzute în contractul de bază, și anume: iluminat public, semaforizare și separatoare; „Reabilitare sistem rutier și linii de tramvai Șoseaua Pantelimon”; „Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București – Pitești” precum și proiectul „Reabilitare sistem rutier și linie de tramvai Bdul Liviu Rebreanu”.

Ultima data când Municipalitatea a aprobat o redistribuire a sumelor din buget pentru Patriarhie a fost în luna septembrie, când CGMB a votat alocarea sumei de un million de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase