Încep trădările în PSD? Președintele PNL Iași aruncă bomba: Zece primari social-democrați din județ îl vor susține pe Iohannis la prezidențiale

Încep trădările în PSD? Președintele PNL Iași aruncă bomba: Zece primari social-democrați din județ îl vor susține pe Iohannis la prezidențiale
Publicat: 07/08/2019, 18:49

Liderul PNL Iași, Costel Alexe, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că, în urma discuțiilor pe care le-a avut, zece primari PSD din județ îl vor susține pe Klaus Iohannis în campania pentru alegerile prezidențiale. Liberalul nu a făcut însă publice numele primarilor.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut după alegerile europarlamentare cu mulți primari ai PSD din județul nostru, zece dintre ei și-au arătat deschiderea de a se alătura proiectului PNL, prima dată proiectului prezidențial, urmând ca la alegerile locale de anul viitor să candideze în numele PNL. Pentru că și ei conștientizează că dincolo de declarațiile și măsurile populiste de la PSD, substanța lipsește cu desăvârșire atunci când vine vorba de viziunea de dezvoltare a județului nostru. Ei sunt primari care, prin truda lor, prin fonduri europene sau guvernamentale, au reușit și au dezvoltat propriile comunități”, a explicat președintele PNL Iași.

Potrivit lui Costel Alexe, în această situație se găsesc primari care au fost dintotdeauna la PSD, dar și foști liberali care au plecat din partid în 2014, cu Ordonanța 55.

„În cazul fiecărui primar vom face o analiză, o vom discuta cu colegii din Biroul Politic Județean, iar cei care au trântit ușa PNL atunci când au plecat cu ordonanța în 2014, mă tem că nu li se va deschide acum”, a spus Costel Alexe.

OUG 55 din 2014 prevedea că, pe o perioadă de 45 de zile, aleșii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-și piardă mandatele. Această ordonanță a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională în 17 decembrie 2014, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

În replică, președintele PSD Iași, Maricel Popa a transmis că are încredere în colegii săi, care vor susține, la alegeri, candidatul social-democrat. Potrivit acestuia, liberalii folosesc „o perdea de fum” pentru a capta atenția ieșenilor.

„Timp de trei ani, opoziția liberală a încercat să întârzie sau să blocheze toate proiectele demarate de administrația județeană, dar și de administrațiile locale, iar acum au tupeul să spună că o parte dintre primarii noștri îi susțin. Am încredere totală în edilii social-democrați din județ. Sunt oameni cu experiență, echilibrați și destoinici care nu pot să aplece urechea la astfel de dezinformări.Scopul acestui anunț făcut de președintele PNL Iasi are iz politic, atât local, cât și național. Încearcă, din nou, să fure startul unei campanii electorale. Nimic surprinzător până acum! Din păcate, șeful liberalilor nu înțelege că pentru a-ți crea vizibilitate e nevoie de proiecte și realizări concrete, nu de minciuni și intoxicări publice”, a transmis Maricel Popa, într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?