INTERVIU. Dragnea, declarații șoc din închisoare: Dăncilă și Stănescu au fost manipulați de servicii! / Fostul lider PSD are soluția: Cum ar putea câștiga partidul alegerile

INTERVIU. Dragnea, declarații șoc din închisoare: Dăncilă și Stănescu au fost manipulați de servicii! / Fostul lider PSD are soluția: Cum ar putea câștiga partidul alegerile
INTERVIU. Dragnea, declarații din închisoare despre Viorica Dăncilă: Fostului premier i s-a spus „Lăsați-l pe Dragnea, o să avem noi grijă, îl condamnăm, pregătiți-vă să luați partidul!” / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 26/06/2020, 19:15
Actualizat: 26/06/2020, 21:13

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a susținut un interviu în timpul incarcerării la penitenciarul Rahova unde își ispășește condamnarea de 3 ani și 6 luni. Acesta a vorbit despre fostul premier al României, Viorica Dăncilă. 

„Rețeta este foarte simplă, nu e ceva complicat. Că oameni ăștia nu au multe idei, ci puține, fixe și eficiente pentru că au tot timpul cu cine să le pună în practică. Rețeta lui Dăncilă a fost: Cu Liviu e o problemă, e prea prins pe chestia cu serviciile, sunt minciuni, lăsați-l mai ușor. Eu zic să vă gândiți, doamna Dăncilă, dumneata chiar ești o femeie capabilă și chiar ar trebui să-ți asumi mai multă putere politică. V-o fi pus dumealui premier, dar a fost pe merit. (n.r. i s-a spus Vioricăi Dăncilă). Și încet, încet a apărut această idee: Lăsați-l, o să avem noi grijă, îl condamnăm, pregătiți-vă să luați partidul!”, a declarat Liviu Dragnea despre Viorica Dăncilă și ascensiunea ei profesională în PSD.

Ce spune Liviu Dragnea despre Paul Stănescu

„Și la Paul (n.r. Stănescu) a fost la fel, a fost prietenul meu atâția ani de zile. Și lui i s-a spus la fel: Trebuie să preiei partidul, trebuie să fii în conducerea executivă, trebuie să alegi între partid și prieteni. A avut o delcarație în care a zis: Între prieteni și partid, eu aleg partidul. Despre ce vorbești, frățioare, ce lucruri să alegi tu?! I se spunea că vrea să scoată România din UE, că e prieten cu Putin, ba e cu rușii, ba împotriva rușilor, ba cu Viktor Orban (n.r. Liviu Dragnea). La fiecare se spunea ceea ce trebuia în funcție de profilul psihologic pe care îl are SRI-ul despre fiecare om politic. Plus că au o grămadă de profesioniști, au o grămadă de bani la dispoziție, să țină oamenii angajați, asta e!”, a declarat fostul lider PSD despre Paul Stănescu.

Alianța Pro România – PSD – Liviu Dragnea: „Se iau la ceartă într-o săptămână!”

„Să se alieze. Să facă ce vor. Într-o săptămână se iau la ceartă. E problema lor”, a declarat Liviu Dragnea despre alianța Pro România – PSD în interviul acordat pentru RTV.

De asemenea, fostul lider PSD a fost întrebat de către jurnalistul de la RTV și despre bătălia care are loc în PSD pentru șefia Partidului, însă răspunsul acestuia a fost: „Să discutăm despre altceva mai interesant”.

„Societatea e captiva unei manipulări!”

„De un an de zile am văzut și văd o societate mai captivată decât sunt eu aici. Captivă unei manipulări incredibile. Din păcate, asta se întâmplă. Nu e decât doar începutul răului. Nu îmi place să prevestesc ceva rău. Dar va veni toamna, iarna, din ce aud, și din ce în ce mai puțini oameni au încredere că va fi mai bine sau în măsurile pe care să le ia puterea actuală. Nu au încredere nici în opoziție, ca alternativă, pentru că, din păcate, numai din ceea ce îmi spui tu, un partid cu asemenea frământări interne (n.r. PSD) nu mai are cum să aibă coerență, voce articulată, dacă ei (n.r. pesediștii) nu au avut puterea să respingă niște minciuni.

România ratează șansă după șansă. Nu se știe ce se întâmplă cu COVID-ul. Nu știe nimeni. Aud tot felul de zvonuri care sunt date ori intenționat ori pur și simplu, din informații, de afară, din interior, habar nu am.  Cert este că nu se pare că va fi bine. Și nu mă refer aici la pandemie, ci din punct de vedere economic și social. Până la urmă să vedem ce se întâmplă”, a punctat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea știe că va fi „folosit” înainte de alegeri: „E străvezie strategia”

„Pe citație scrie că mă cheamă să îmi aducă la cunoștință calitatea de inculpat. Între timp, stând aici, probabil că am făcut ceva prostii pe la garaj și trebuie să fiu inculpat (n.r. în dosarul Tel Drum, în care a fost citat vineri, 26 iunie).

Sigur că o să fiu folosit. E clar. E străvezie strategia. E limpede. Nu s-a mai operat de mult, în dosarul ăsta. Eu chiar i-am spus Irinei la un momentat, și Flaviei, că undeva în această vară vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu ăsta pentru că nu au ce să spună”, a explicat fostul lider PSD.

Congresul PSD – atuu pentru partidele anti-PSD în campania premergătoare alegerilor

De asemenea, acesta a vorbit și despre modalitatea în care PSD ar putea câștiga alegerile dacă ar amâna Congresul, punctând faptul că disputele din prezent „le dau totul pe tavă” celorlalte partide care s-au aliat împotriva PSD-ului.

„Le va fi foarte greu în campania electorală. Dacă la PSD lucrurile vor rămâne la fel, n-o să aibă probleme. Dacă ei în continuare se vor omorî între ei… Păi știți cum rezolvă ei problema asta să nu mai aibă dispute? Amână Congresul și le tranșează după alegerile parlamentare. Că dacă trebuia să facă un Congres, trebuia să fie imediat după prezidențiale, nu interimar, acum ai stat și cu situația asta de pandemie, să te apuci să faci Congres acum… iar cu scandal intern, cu toată presa care creează subiecte, și ăștia în continuare să facă tot felul de giumbușlucuri, sigur că le dai totul pe tavă, dar până la urmă e decizia lor. Sunt mari, cum a zis Marcel Ciolacu la un moment dat că s-au maturizat politic. Și se vede chestia asta”, a mai explicat acesta.

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, a acordat primul interviu din spatele gratiilor pentru Realitatea Plus, la mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Prima partea a interviului a fost transmis joi, 26 mai, 2019.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun