Iohannis are un nou purtător de cuvânt

Publicat: 01 09. 2016, 09:38
Actualizat: 31 10. 2016, 16:12

Mădălina Pușcalău pleacă de la TVR pentru a fi purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, post vacant din aprilie 2015, odată cu demisia Tatianei Bran.

„Fac acest pas cu foarte multă responsabilitate pentru că înțeleg cât de mult cântărește rolul pe care mi-l asum. (…) Este și dorința mea de a mă implica mai activ în ceea ce înseamnă prezența publică pentru că îmi doresc să particip la ceea ce înseamnă schimbarea în bine a României”, a susținut jurnalista.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis i-a propus funcția la jumătatea lunii august și după două săptămâni a decis să accepte.

Mădălina Dobrovolschi- Pușcalău are 32 de ani, este absolventă a Facultății de Filosofie și a lucrat în presă de peste 10 ani. Pușcalău a fost cea care a moderat, la postul B1TV, confruntarea electorală dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, în campania pentru alegerile prezidențiale.

Ulterior, a demisionat de la B1Tv și s-a angajat la postul public de televiziune, apoi a lansat și o carte privind confruntarea electorală dintre cei doi – „Înfruntarea finală”.

Fostul purtător de cuvânt Tatiana Niculescu Bran s-a retras din funcție la scurt timp de la numire, în aprilie 2015, spunând că decizia a fost motivată de constatarea că relația sa cu presa nu a fost cea pe care ar fi dorit-o.

Bran a fost numită în 22 decembrie 2014 în funcția de consilier prezidențial, după ce Klaus Iohannis anunța, în 8 decembrie, pe când era președinte ales, că aceasta va fi purtătorul său de cuvânt după preluarea funcției de șef al statului.