Iohannis: CNA a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului / Atac la Dragnea: Atât ne mai lipsește, ca un infractor să fie candidat la președinție / Reacția șefului PSD

Iohannis: CNA a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului / Atac la Dragnea: Atât ne mai lipsește, ca un infractor să fie candidat la președinție / Reacția șefului PSD
Publicat: 22/05/2019, 22:23

„Pe 26 mai se votează la referendum și PSD îi este frică de acest vot la referendum. Ce face PSD, ce știe … încearcă să boicoteze acest vot. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, județe, primării, să explice cum că acest referendum nu ar fi important, ba chiar se vede că umblă pe la județe ca pesediștii să îi convingă pe oameni nici să nu voteze. Este jalnică această încercare. Ba mai mult, încearcă instituțional să bloceze, a dat ordin Dragnea la CNA să ignore referendumul. Acesta e un scrutin care se ține cu europarlamenetarele, dar e altceva”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele spune că decizia Consiliului Național al Audiovizualului este fără precedent după Revoluție.

„CNA a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea refendumului și nu au vrut să ia în discuție chestiunea și când am trimis un clip de publicitate electorală în care eu le sugerez oamenilor să meargă la referendum, fără să spun cum să voteze, au zis că e publicitate electorală și să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic. Românii nu trebuie să se teamă. Dacă vor să știe de ce vor fi feriți dacă votează să se uite ce s-a întâmplat în campanie în țară. La Topoloveni, simpli demonstranți au fost arestați pe loc și duși la Poliție. Târgoviște- oraș frumos- a fost închis orașul fiindcă pesediștii au vrut în liniște să își facă campanie. Dreptul la vot e câștigat de români în ’89”, a mai spus Iohannis.

Iohannis, atac la Dragnea: Atât ne mai lipsește, ca un infractor să fie candidat la președinție

„Nu cred că se va anunța mare brânză, decât că au pierdut alegerile. (…) Cel mai confortabil mă simt împreună cu românii într-o cursă prezidențială. Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în Dolj, că anunțul său privind alegerile prezidențiale a fost interpretat, el neafirmând decât că va prezenta punctul său de vedere în acest sens. „Nu vă așteptați la ceva spectaculos duminică seara”, a adăugat el.

„Am văzut după declarația mea, după interviul meu de ieri (marți – n.r.) foarte multe comentarii. Sunt proaste comentariile. Eu nu am spus nimic altceva decât ce spun de luni de zile, anume că vom discuta, că vom prezenta punctul nostru de vedere privind candudatura la prezidențiale după alegerile europarlamentare”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai afirmat că susține în continuare ca alianța PSD-ALDE să aibă un candidat comun.

„Cred că vom ajunge la acest rezultat. Așa că nu vă așteptați la ceva spectaculos duminică seara”, a conchis liderul social-democraților.

Liviu Dragnea a spus marți, întrebat dacă s-a hotărât să candideze la prezidențialele din toamnă, că PSD se va pronunța pe acest subiect duminică seară, după alegerile europarlamentare.

Iohannis, despre Dragnea:Se va vedea independența justiției noastre și într-o speță de mare profil politic

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că are încredere în sistemul judiciar își va arăta independența și într-o speță de „mare profil politic”, cum a etichetat-o pe cea a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul căruia instanța supremă se va pronunța pe 27 mai.

„Nu cred. Cred că justiția în România este independentă și își face treaba indiferent de ce se votează sau nu se votează. Am toată încrederea că se va vedea, în definitiv, independența justiției noastre și într-o speță de mare profil politic”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat, luni seară, la capătul unei ședințe de aproape 7 ore, că va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond și a solicitat condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanță.

Unul dintre avocații președintelui PSD, Marian Nazat, a solicitat achitarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual. Procurorul de ședință a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpați.

Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Reacția șefului PSD

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că ideea de schimbare a majorității parlamentare după alegeri, idee invocată de șeful statului Klaus Iohannis, este un vis al acestuia și nu are nicio bază.

„Omul ăsta se scaldă în ridicol de foarte mult timp. Pentru mine nu e final de campanie tensionată. PSD nu a boicotat niciun referedumul, ba dimpotrivă, cei care au boicotat au fost PNL, USR PLUS la referendumul pentru familie, de exemplu. Am văzut un filmuleț că spunea acest om în 2009 că a votat pentru prezidențiale și referendumul e inutil. Omu ăsta minte întruna. Nu am fost condamnat pentru fraude la referendum. Nu am falsificat niciun vot și s-a demonstrat asta, dar pentru că era comanda să fiu condamnat, am fost condamnat că prin faptul că am cerut votanților PSD să vină la vot, votanții PSD ar putea studia listele permanente, cele care sunt peste tot publice, ar fi putut afla din liste adresa și ar fi putut să încalce legea protecței datelor personale. Am fost condamnat pentru ceva ce nu există. Nu are nicio legătură cu frauda la referendum”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

„Eu îi spun lui Iohannis, astea sunt visele lui că se schimbă majoritatea, ce legătută are cu europarlamentarele sau refrendumul. Hai să vedem ce hotărărsc românii duminică. PSD va fi aici si luni și marți și în decembrie când va fi izgonit de la Cotroceni. 4. Mă visează omul ăsta și ziua și noaptea. Cum să mor, cum să mă condamne. După europarlamentare anunțăm (n.r.: candidatul la prezidențiale) nu am spus că îmi anunț candidatura”,a mai spus Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat,miercuri, că alegerile europarlamentare și referendumul vor genera schimbări în spațiul politic românesc, anunțând că nu va mai acorda PSD-ului încă o nominalizare pentru funcția de premier.

Iohannis a mai spus, în contextul anunțului care urmează să fie făcut de PSD și ALDE privind candidatul la prezidențiale, că tot ce lipsește este ca un „infractor condamnat pentru fraudarea referendumului să fie candidat la Președinție”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât