Iohannis vorbește din nou despre REFERENDUM: Am început să reevaluez ideea pentru a da românilor votul înapoi/ Problema se numește PSD. De-asta am ajuns să căutăm garanții ale democrației

Iohannis vorbește din nou despre REFERENDUM: Am început să reevaluez ideea pentru a da românilor votul înapoi/ Problema se numește PSD. De-asta am ajuns să căutăm garanții ale democrației
Publicat: 23/03/2019, 20:23

„Am început să reevaluez ideea unui referendum, fiindcă doar așa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiției, își bate joc de țară și de români”, a spus,
la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că a invitat deja, pentru începutul săptămânii viitoare, mulți români interesați cu care va avea consultări pe tema referendumului, deoarece își dorește un referendum bine organizat și bine gândit, în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele de bună credință și împreună cu românii.

„Avem acum posibilitatea să arătăm că așa nu mai merge, avem alegeri europarlamentare (…). Pentru a da românilor votul înapoi, am început să reevaluez ideea unui referendum”, a spus Iohannis.

Președintele: Problema se numește PSD. De-asta am ajuns să căutăm garanții ale democrației

Președintele a lansat un nou atac la PSD, pe care îl acuză că pune baza democrației în pericol. Șeful statului a susținut că liderii social-democrați pun interesele lor mai presus de cele ale partidului și că guvernarea social-democraților a eșuat.

„Are nevoie România de un garant al democrației? Cred că da. Dar de ce are nevoie România de un garant al democrației. Avem o constituție, o clasă politică, o justiție independența, avem foarte, foarte mulți români care se bucură că acum trăim în democrație, își doresc să rămână așa și să mergem mai departe. Avem nevoie de un demers de garabtare a democrației. (…) Avem o constituție care reglementează mersul lucrurilor în România. Această constituție pornește de la premisă că cei aleși să conducă statul, instituțiile, partidele. Sunt bine intenționați, oameni de bună credința care vor să se implice pentru rezolvarea problemelor României? Dacă este așa lucrurile funcționează bine, dar dacă nu este așa atunci însăși bază democrației este în pericol. Dacă ajung oameni în conducerea unor mari partide care pun interesul personal deasupra interesului partidului. Dacă acel partid ajunge la guvernare și pune interesul propriu și interesul liderului partidului deasupra interesului României? Dacă acel partid și acel Guvern încep să strice temeliile statului, încep să modifice legile justiției pentru a-și albi propriile dosare. Atunci dragii mei suntem în situația în care suntem acum și problemă se numește PSD. De-asta am ajuns să căutăm garanții ale democrației și bine facem. Noi garantăm România”, a declarat Klaus Iohannis, la Sinaia.

Șeful statului a susținut că „trebuie redată vocea românilor”.

„Eu cred că lucrul care trebuie făcut acum este să le dăm vocea înapoi românilor. Regulă de bază a democratiei este să se organizeze alegeri, dar asta înseamnă că cel ales să o conducă este de bună credința, conduce țara pentru binele țării și a cetățenilor ei, nu pentru propriul interes, iar atunci când constatăm că lucrurile nu stau deloc așa, atunci cetățeanul de rând trebuie să primească un instrument prin care își exprimă dezaprobarea. Acel instrument este tot un vot. Nimeni nu dorește să folosească metode nedemocratice pentru a sancționa un comportament nedemocratic al PSD-ului. Guvernarea pesedista și nu vorbesc de acest ultim guvern, pe care l-am clasificat că și un accident al democrației, vorbim despre întreagă guvernare pesedista. Întreagă guvernare pesedista a eșuat. De la revoluție încoace PSD a fost la guvernare. Din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine. Între timp românii și-au dat seamă că așa nu mai merge. Avem acum posibilitatea să arătăm că așa nu mai merge. Avem alegeri europarlamentare, avem o echipă foarte bună la PNL”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, premiul „Grantul democrației”, la Gala Tineretului Național Liberal, care a avut loc la Sinaia.

„Am fost mișcat când am aflat că doriți să îmi acordați un premiu care se numește garant al democrației și evident mi-am pus la modul cel mai serios întrebarea dacă merit un premiu cu această denumire. Sunt eu un garant al democrației în România? Sunt”, a conchis Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...