Ion Țiriac plătește o chirie de 27.000 de euro pe lună pentru o cameră de 16 metri pătrați

Publicat: 25 09. 2014, 13:47
Actualizat: 25 09. 2014, 22:59

Informația a fost confirmată de avocatul lui Ion Țiriac, Nicola Mândrilă, dar acesta a refuzat să precizeze dacă obiectul procesului are legătură cu chiria pe care Ion Țiriac o plătește la RA-APPS, invocând secrete profesionale.

Guvernul Ponta a publicat, anul trecut, lista chiriașilor RA-APPS care stau în casele statului, îndreptățiți și neîndreptățiți, suprafața utilă deținută și chiria pe care o plătesc. Pe listă figura și Ion Țiriac, cu un imobil cu cinci camere.

”Casa în care stau a fost cumpărată acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. Statul a demonstrat că o parte din casă nu i-a aparținut proprietarului, de aceea eu plătesc chirie. Acum pot să-i întreb și eu ce au făcut cu banii pe care i-am plătit eu chirie?”, declara Ion Țiriac la acea vreme.

Pe lista respectivă, în dreptul casei lui Țiriac apare mențiunea ”imobil parțial în administrarea RA-APPS, 5 camere, suprafața utilă 214,56 mp, chirie de 26897,07 euro”.

Stirileprotv.ro scrie că, practic, Țiriac plătește această chirie uriașă pentru numai o cameră de 16 metri pătrați și o parte din grădină, acestea fiind singurele părți din proprietate deținute de stat. ”Am dat statul în judecată pentru ca un judecător mai deștept și decât mine, și decât statul să decidă dacă pot să cumpăr camera și grădina, cât costă și când pot să le cumpăr”, a declarat Ion Țiriac la Pro TV.