IPS Teodosie, chemat la Poliţia Constanţa: „Auzisem că mi se pregăteşte ceva, dar nu credeam că e real”

IPS Teodosie, chemat la Poliţia Constanţa: Auzisem că mi se pregăteşte ceva, dar nu credeam că e real”
ÎPS Teodosie / Sursă Foto: Mediafax Foto - Andreea Alexandru
Publicat: 07/04/2022, 21:06

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie, a mers, joi, la Poliţia Constanţa. Acesta spune că vrea să acţioneze în instanţă persoana care se află în spatele acuzațiilor la adresa sa.

ÎPS Teodosie susţine că prezentarea sa la Poliție a fost ca urmare a unui denunţ din partea unei persoane în legătură cu cărţile pe care le-a scris. Prelatul afirmă că acuzaţiile sunt mincinoase.

Teodosie spune că a fost chemat în calitate de martor

„Am fost invitat în calitate de martor şi am constatat cu totul altceva. De fapt, era un denunţ calomnios din partea unei persoane care a cerut referinţe despre cărţile pe care le-am scris. Şi i s-au dat referinţe. Nu a fost mulţumit. Astăzi, am constatat că persoana care a cerut acele explicaţii pentru cărţile mele a depus un denunţ calomnios.

Auzisem ceva din mai multe cercuri că nu ştiu ce mi se mai pregăteşte, nu credeam că e real, dar astăzi am constatat că este real ceea ce se pregăteşte şi, iată, nu eram martor deloc. Era o şicană pusă la cale în mod ilicit de o persoană care în mod oficial a formulat denunţul calomnios ca o plângere penală”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

„De aceea, am angajat deja pe avocatul Cuculis care imediat după ce se va închide dosarul acesta, la care am fost citat ca martor, unde am făcut deja dovada că acuzele sunt mincinoase, va depune în numele meu o plângere penală pentru denunţ calomnios şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Este clar că acţiunea acestui cetăţean este una ilicită şi se vor face toate demersurile şi va fi tras la răspundere cel ce se ţine de asemenea demersuri şi calomnii la adresa mea. Nu am nicio frică. M-am şi mirat, părea cumva să mă intimideze cel ce mă ancheta. I-am spus, domnule, stai liniştit, opera aceasta nu mi-a trebuit pentru titlul pe care mi l-a acordat Preşedinţia, mi-a trebuit chiar pentru titlul de profesor. Nu puteam fi promovat profesor fără aceste cărţi”, a mai spus IPS Teodosie.