Italia vrea să introducă restricții severe anti-COVID-19 

Italia vrea să introducă restricții severe anti-COVID-19 
Italia vrea să introducă restricții severe anti-COVID-19  / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 24/11/2021, 18:46

Noi restricții dure împotriva răspândirii COVID-19 vor fi introduse în Italia. Autoritățile vor să implementeze un ”super certificat verde”, care poate fi obținut doar de oamenii vaccinați sau trecuți prin boală.

Pentru a evita închiderea unei părți a economiei, ca restaurante, cinematografe, teatre, săli de sport, stațiuni de schi și magazine, Italia va introduce restricții severe pentru oamenii care nu s-au vaccinat. Astfel, pentru ei, activitățile recreative vor fi, practic, interzise.

Autoritățile vor au adoptat un nou decret, în care se dă undă verde unor restricții mai dure. Totodată, se specifică faptiul că va exista o nouă variantă de certificat verde, denumit în peninsulă „super certificatul verde”.

Documentul exclude posibilitatea accesului celor care dețin doar teste COVID în diverse spații. Noile măsuri ar putea intra în vigoare chiar de la începutul săptâmânii viitoare sau, cel mai târziu, la 6 decembrie, scrie Corriere.

Totodată, premierul Mario Draghi se gândește să impună vaccinarea obligatorie și angajaților din poliție, iar o măsură similară ar putea să fie introdusă și în Educație. Totuși, primul ministru italian dorește un „studiu suplimentar” în acest sens, iar decizia ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară. Cel mai probabil, aceasta va veni odată cu aprobarea vaccinului pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, care va fi opțional.

Italia se confruntă cu o creștere însemnată a numărului de infectări, iar aceste măsuri sunt menite reducerii răspândirii virusului, fără să fie impusă o carantină totală.

Detaliile finale ale decretului sunt puse la punct chiar în acest moment. Autoritățile iau în considerarea adoptarea acestui certificat doar în anumite zone, în funcție de scenarii. Unii lideri politici doresc introducerea documentului doar în zonele din scenariul galben, alte voci sunt de părere că ar trebuie impus în momentul în care culorile se schimbă, iar cei mai drastici cer restricții pentru oamenii nevaccinați chiar din scenariul alb (echivalentul celui verde românesc).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase