Jumătate din accidentele rutiere din Capitală, din cauza pietonilor. Cei mai mulți au peste 60 ani

Jumătate din accidentele rutiere din Capitală, din cauza pietonilor. Cei mai mulți au peste 60 ani
Publicat: 17/08/2019, 13:08

Pe parcursul anului 2018, în Capitală au fost înregistrate 569 de accidente grave soldate cu 58 de morți, 521 de răniți grav și 109 răniți ușor. Principalele cauze care au condus la producerea evenimentelor rutiere au fost traversare neregulamentară, neacordarea priorității pietonilor, dar și neacordarea priorității altor mașini.

În jumătate din totalul accidentelor produse anul trecut pe raza municipiului București au fost implicați pietoni.

„În anul 2018 au fost înregistrate 342 accidente rutiere grave în care au fost implicați pietoni, în urma lor 40 de persoane au decedat, 306 au fost rănite grav și 10 rănite ușor. 176 accidente rutiere grave s-au produs produse din vina pietonilor. În urma acestora 29 persoane au decedat, 147 au fost rănite grav și două persoane rănite ușor”, se arată într-un răspuns al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) la o solicitare a agenției de presă MEDIAFAX.

Conform datelor statistice, cele mai multe accidente grave de circulație produse din vina pietonilor au fost înregistrate în categoria de vârstă 61-100 de ani.

Cifrele sunt: între 0-30 ani – 29 accidente rutiere grave, 2 persoane decedate, 27 răniți grav, 1 rănit ușor. Între 31-60 ani – 53 accidente rutiere grave, 4 persoane decedate, 49 răniți grav, 1 rănit ușor. Între 61-100 ani – 94 accidente rutiere grave, 23 persoane decedate, 71 răniti grav (53% din totalul accidentelor rutiere grave produse din vina pietonilor).

Polițiștii Brigăzii rutiere din cadrul Poliției Capitalei au aplicat anul trecut, pentru indisciplina pietonală 2.8427 de sancțiuni contravenționale dintre care 4.990 de amenzi, diferența constând în avertismente.

Numărul de accidente grave s-a menținut pe un trend ascendent și în prima jumătate a acestui an. În primele șase luni din 2019, au fost înregistrate la nivelul Capitalei 300 de accidente rutiere grave soldate cu 24 de persoane decedate, 289 rănite grav și 66 rănite ușor. Pe primele trei poziții în clasamentul cauzelor care au condus la producerea accidentelor s-au menținut traversarea neregulamentară, neacordarea priorității pietoni și neacordarea priorității vehiculelor.

Jumătate dintre evenimentele rutiere au avut drept numitor comun pietonii, se arată în răspunsul Poliției Capitalei: „au fost înregistrate 152 accidente rutiere grave în care au fost implicați pietoni. 13 persoane decedate, 142 rănite grav, 13 rănite ușor. 82 accidente rutiere grave s-au produs din vina pietonilor. În urma acestora, 10 persoane au decedat, 73 au fost rănite grav, o persoană a fost rănită ușor”.

În cele mai multe dintre accidentele grave datorate pietonilor au fost implicați bătrânii.

„Între 0-30 ani – 23 accidente rutiere grave, o persoană decedată, 22 răniți grav, un rănit ușor. În categoria 31-60 ani – 18 accidente rutiere grave, o persoană decedată, 17 răniți grav. Între 61-100 ani – 41 accidente rutiere grave, 8 persoane decedate, 34 răniți grav (50% din totalul accidentelor rutiere grave produse din vina pietonilor)”, se arată în răspunsul DGPMB la solicitarea MEDIAFAX.

De la începutul anului 2019 și până în prezent, polițiștii Brigăzii Rutiere au aplicat pietonilor 10.318 sancțiuni contravenționale dintre care 1.384 de amenzi.

Conform unei analize a Brigăzii Rutiere din cadrul Poliției Capitalei, realizată la nivelul primelor șase luni ale anului curent, cele mai multe accidente de circulație în care au fost implicați pietoni s-au produs pe Șoseaua Berceni, Bulevardul Iuliu Maniu și Șoseaua Pantelimon.

” Un număr ridicat de accidente rutiere grave având ca și cauză principală neacordarea de prioritate pietonilor au fost înregistrate pe Șos. Berceni și Calea Giulești. De asemenea, cele mai multe accidente rutiere grave având ca și cauză principală traversarea neregulamentară au fost înregistrate pe Bd. Iuliu Maniu, Șos. Pantelimon, Șos. Olteniței, Șos. Ștefan cel Mare, Spl. Independenței, Bd. I.C. Brătianu și Șos. Alexandriei”.

Conform aceleiași analize, cele mai numeroase accidente de circulație în care au fost implicați pietoni s-au produs în zilele de luni și marți, trendul victimizării fiind unul descendent spre finalul săptămânii iar intervalele orare în care s-au petrecut evenimentele rutiere au fost 16.00-17.00, 13.00-14.00 și 06.00-07.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu