Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Președintele a vorbit și despre măsuri de restricție sau relaxare

Redactor:
Dragos Tanase
Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Președintele a vorbit și despre măsuri de restricție sau relaxare
Iohannis, despre achiziționarea vaccinului anti-COVID: Suntem prinși în procedură / Sursă foto: Mediafax Foto

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședință cu Guvernul de la Palatul Cotroceni că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, deoarece „situația epidemiologică nu este bună”.

Totuși, nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia, a precizat președintele, care a făcut un nou apel la populație: „Atenție! Protejați-vă, protejați-i și pe ceilalți”. Astfel, nu sunt prevăzute noi măsuri de restricție, dar nici nu vor fi luate alte măsuri de relaxare.

„Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi (miercuri – n.r.) peste 600 de persoane cu COVID-19. Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru oprirea răspândirii acestei epidemii. Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare”, a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că se dorește o continuare a măsurile care duc la revigorarea economică, în perioada următoare.

„Guvernul are în vedere noi măsuri care pun în practică programul de revigorare economică. Tot legat de revigorarea economică, este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles”, a mai spus președintele.

Iată declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis:

„Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impună pentru perioada următoare.

Situația nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane pozitive. Este foarte mult și în acest context vreau să vă spun 3 lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții.

Respectați normele!

În acest condiții este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă, se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.

Nu se prevede introducerea de noi restricți cum nu poate fi vorba de noi relaxări.

În acest context îngrijorător dorim să continuăm măsurile economice.

Nu vom inhiba economia. Guvernul are în pregătire noi și noi măsuri care fac parte din programul de revigorare economică.

Și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelle tot despre revigorarea economică va fi. Este important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă. Pentru asta mă voi lupta acolo!”, a declarat Klaus Iohannis la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, citat de Digi 24.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 641 de noi cazuri de infectări cu coronavirus

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), au fost înregistrate alte 641 noi cazuri de îmbolnăvire.

Au fost înregistrate 21 decese, unul  dintre decedați avea vârsta cuprinsă în intervalul 20-29 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 248 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 886.918 de teste, un număr record de teste (18.440) a fost realizat în ultimele 24 de ore.

Marti, 14 iulie, au fost raportate 637 de noi cazuri de infectări cu coronavirus.

Inchide