Iohannis cheamă Guvernul Orban la ordine! Ce măsuri pregătesc pentru starea de alertă

Iohannis cheamă Guvernul Orban la ordine! Ce măsuri pregătesc pentru starea de alertă
Iohannis cheamă Guvernul Orban la ordine! Ce măsuri pregătesc pentru starea de alertă / Sursa FOTO: romaniatv.net
Publicat: 15/07/2020, 10:32

Guvernul Orban ia în calcul să prelungească starea de alertă, însă înainte de ședința Executivului, programată pentru ora 17.30, premierul și miniștrii săi au fost chemați la ordine de șeful statului. Klaus Iohannis sună adunarea la Cotroceni, într-o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei Covid-19.

Întâlnirea dintre președinte și o parte a Guvernului este programată pentru ora 14.00. Vor răspunde prezent la apelul lui Iohannis premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

După ședința de la Palatul Cotroceni, este programată, la ora 16.00, întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar de la 17.30, ședința de Guvern.

Printre cele mai așteptate subiecte ce vor fi dezbătute figurează și prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, pe întreg teritoriul țării! În plus, mai mult ca sigur că nu vor fi luate noi măsuri de relaxare. Ba, din contră, nu este exclus să se introducă noi restricții pentru populație, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Actuala stare de alertă decisă de Guvernul Orban expiră vineri, 17 iulie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara marți că se impune prelungirea stării de alertă şi că are pregătită o evaluare şi o propunere ce vor fi transmise atât premierului, cât și șefului statului. Tătaru a mai precizat că nu vor fi adoptate măsuri de relaxare: „Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte (…) Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări”.