Klaus Iohannis anunță că va contesta Codul Penal la Curtea Constituțională

Klaus Iohannis anunță că va contesta Codul Penal la Curtea Constituțională
Publicat: 04/07/2018, 14:54
Actualizat: 25/03/2019, 19:37

„Despre conținutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut sunt în bună măsură, fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta Codul penal și de procedură penală”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că „este pur și simplu inadmisibil” cum a tranformat PSD procedurile parlamentare.

„Ceea ce se întîmplă în aceste zile se numește dictatura majorității. Este profund dăunătoare democrației. În primul rând, parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților și acest lucru e profund dăunător. PSD a reușit în scrut timp să distrugă demnitatea actului de legiferare”, a mai spus președintele Iohannis.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, în calitate de for decizional.