Klaus Iohannis, prezent la deschiderea unui nou tronson de autostradă: „Infrastructura din România a rămas mult în urmă. Trebuie să lucrăm mai repede” (VIDEO)

Redactor:
Ioana Tudorascu

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că „este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă, asftel trebuie să schimbăm ritmul, să meargă totul mult mai reprede”.

El spune că a participat la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Cheţani nu pentru festivisme, ci pentru a da semnalul că dezvoltarea infrastructurii mari este o necesitate de bază: „Am aşteptări foarte mari de la guvern şi de la constructori”.

„Nu am venit aici pentru festivisme şi nu am venit pentru a încheia ceva. Am venit pentru a da un semnal că trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ţinem de termene şi să avansăm mult mai repede cu lucrările de infrastructură. Acest eveniment este un punct intermediar, fiindcă mai avem foarte, foarte mult de lucru în România”, spune Klaus Iohannis.

El consideră ca aceste lucrări sunt foarte importante, iar ritmul trebuie schimbat, asftel încât „să meargă totul mult mai reprede”

„Ne dăm seama de importanţa acestor lucrări şi că trebuie să schimbă ritmul, să meargă totul mult mai reprede. Avem nevoie de infrastructură. Fondurile europene sunt pregătite, lucrările trebuie să fie pregătite. Aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ. Dezvoltarea infrastructurii în România nu e o dorinţă politică de campanie, e o nevoie de bază”

El menţionează că autorităţile au ambiţia să realizeze Autostrada Transilvania, care trebuie finalizată, Autostrada Unirii, Valea Prahovei, Valea Oltului şi multe alte lucrări – „Pot să vă asigur, le vom realiza într-un timp surprinzător de scurt”, spune el.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au participat la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Cheţani.

LIVE Klaus Iohannis și Ludovic Orban, prezenți la inaugurarea unui nou tronson de 18 kilometri din autostrada A3

Publicată de Gandul pe Vineri, 18 septembrie 2020

Inchide