Klaus Iohannis și fiul lui BASHAR AL ASSAD, la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj Napoca

Publicat: 06 07. 2018, 07:08
Actualizat: 25 03. 2019, 22:13

Klaus Iohannis va participa duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică, potrivit agendei oficiale postate pe site-ul Președinției. SPP va avea un pic de furcă pentru că la competiție participă fiul cel mare al președintelui Siriei, Bashar al-Assad. 

Hafez al-Assad este component al lotului olimpic sirian și a sosit în secret joi, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj Napoca. Botezat cu numele bunicului său, care a condus cu mână de fier Siria vreme de trei decenii, băiatul președintelui are 16 ani și este unul dintre cei 5 elevi concurenți din lotul național sirian. Ei sunt însoțiți de alți cinci oficiali (leader, deputy leader și observatori) și de mai multe gărzi de corp

Delegația siriană a schimbat de trei ori zilele sosirii, din motive de securitate. Miercuri chiar fusese lansată informația că va ajunge abia duminică la Cluj-Napoca, înainte de deschiderea olimpiadei. Membrii delegației siriene sunt cazați la un hotel din zona centrală a orașului, rezervat în totalitate până în data de 14 iulie, ultima zi a olimpiadei, când se vor pleca spre casă..

Hafez al-Assad a participat deja la două Olimpiade cu echipa olimpică de matematică a Siriei. În 2016, la Hong Kong, a obținut 13 puncte și s-a clasat pe locul 4 din 6 în cadrul echipei Siriei, iar în 2017, la Rio de Janeiro, a obținut doar 7 puncte și s-a clasat pe ultimul loc în echipă.

Hafez este cel mai mare dintre cei trei copii ai președintelui Siriei, Bashar al-Assad. El mai are o soră, Zein, și un frate, Karim. Pe pagina de Instagram a mamei sale, Asma al-Assad este postată una din fotografiile lui Hafez.

 

 

80 de jandarmi, 60 de polițiști și 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca.