Laura Codruța Kovesi, la ÎCCJ: Cei de la Inspecția Judiciară au făcut o acțiune total netemeinică

Publicat: 18/03/2019, 14:18
Actualizat: 25/03/2019, 20:30

„Am mai multe citații la Înalta Curte săptămâna asta și la CSM. (…) Astăzi s-a judecat una dintre acțiunile disciplinare, care a fost finalizată de către Consiliul Superior al Magistraturii, CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară. Este vorba despre un control pe care l-am dispus în cadrul DNA, printre alte activități dispuse am dispus ca un consilier care avea calitatea de judecător, dar era detașat la DNA să facă o evaluare pe aspecte de juridprudență având în vedere că era o practică judiciară neunitară în interiorul instituției. Cam asta este abaterea disciplinară, o să vedem soluția”, a declarat, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), Laura Codruța Kovesi.â

Întrebată dacă consideră că ar exista vreun motiv ca decizia Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care a constatat că fosta șefă DNA nu a săvârșit nicio abatere, să fie contrazisă de o eventuală decizie a instanței supreme, Kovesi a replicat: „Apărarea și motivele pe care le-am avut de susținut le-am spus în sala de judecată, nu le voi repeta. Este vorba de o decizie luată în unanimitate prin hotărârea Secției de procurori, o să vedem decizia instanței”.

„(Cei de la Inspecția Judiciară -n.r.) au făcut o acțiune total netemeinică și în vădită contradicție cu toate probele pe care chiar ei le-au administrat”, a spus fosta șefă DNA.

Pe 13 iunie 2018, Secția pentru procurori a CSM a decis să respingă acțiunea disciplinară deschisă de Inspecția Judiciară împotriva șefei DNA. Este vorba despre cauza în care Laura Codruța Kovesi a fost cercetată pentru că ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare de incompatibilitate. Decizia nu a fost defintiivă și a fost atacată de Inspecția Judiciară la instanța supremă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase