Lovitură pentru CSM București: Antrenorul suedez Per Johansson pleacă de la campioana României

Lovitură pentru CSM București: Antrenorul suedez Per Johansson pleacă de la campioana României
Publicat: 16/05/2018, 17:28
Actualizat: 22/01/2019, 14:55

„Am discutat azi cu oficialii clubului și i-am informat că mi-ar fi plăcut să continui aici, dar aveam dinainte o înțelegere cu Muntenegru și vreau să dau acolo sută la sută. De asemenea, familia mea nu poate veni aici în viitorul sezon, copilul meu este încă la școală și sincer, nu vreau să trăim separați. A sta aici 10 luni pe an în acest moment, este imposibil pentru mine. Așadar, motivul principal al deciziei mele ține în primul rând de familie, dar și de faptul că respect foarte mult contractul cu Muntenegru. Am semnat o înțelegere cu ei, prin care m-am obligat să lucrez cu ei cel puțin 115 zile / an și mi-ar fi fost foarte greu să mă țin de contract, dacă aș fi antrenat CSM București. Intențiile mele au fost de a antrena o echipă de club la un asemenea nivel, dar de această dată nu este posibil”, și-a motivat Per Johansson decizia, într-o discuție cu ProSport.

Per Johansson a fost adus la CSM București la sfârșitul lunii martie, având ca principal obiectiv turneul Final Four de la Budapesta. Tehnicianul a condus echipa pentru al doilea an la rând pe locul 3 în Europa, după ce a învins Buducnost în 2017 și Rostov în 2018, în meciurile disputate în finala mică.

„A fost o mare provocare pentru mine să vin la CSM București. Medalia de bronz obținută la final probabil că reflectă întreg sezonul. Echipa a avut meciuri foarte bune cu fostul antrenor (n.r. cu Helle Thomsen), a avut meciuri bune și cu mine, dar și multe jocuri mai slabe, cu fostul antrenor, dar și cu mine. Cred că medalia de broz ar trebui în final să ne mulțumească. Sigur, toată lumea și-a dorit să câștigăm trofeul Ligii Campionilor, dar din punctul meu de vedere, sezonul a fost salvat și cu acest loc 3 la Final Four, după victoria cu Rostov Don”, ne-a declarat Per Johansson.