Lucia Varga, vicepreședinte PMP: Miniștrii din Guvern se contrazic când vine vorba despre protejarea pădurilor din România

Lucia Varga, vicepreședinte PMP: Miniștrii din Guvern se contrazic când vine vorba despre protejarea pădurilor din România
Lucia Varga / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 20/07/2021, 17:25
Vicepreședintele PMP Lucia Varga spune că miniștrii din Guvern se contrazic când vine vorba despre protejarea pădurilor din România.
Potrivit acesteia, Ministrul Mediului se opune Strategiei UE privind pădurile și spune că,, sistemul de gospodărire a pădurilor din România este bine reglementat”.

„Primul Ministru trebuie să facă publică care este poziția oficială a Guvernului”

„Pe de alta parte, Ministrul Investitiilor și Proiectelor Europene, Cătălin Ghinea, a trimis Comisiei Europene Planul Național de Redresare și Reziliența care prin componenta 2 – Împădurim România și protejăm biodiversitatea prevede ,,reformarea sistemului de management și a celui privind guvernanța în domeniul forestier prin dezvoltarea unei noi Strategii forestiere naționale și a legislației subsecvente (Codul Silvic și legislație forestieră secundară)”‘ și pentru implementarea componentei 2 este propus un buget de 1,37 miliarde euro.
Primul Ministru trebuie să facă publică care este poziția oficială a Guvernului referitoare la protecția și gestionarea durabilă a pădurilor în România.
Ministrul Mediului greșește atunci când afirmă că ,, sistemul de gospodărire a pădurilor din România este bine reglementat”.
Dacă e așa, de ce avem tăieri ilegale, de ce nu există o politică de împăduriri, de ce proprietarii de păduri nu sunt sprijiniți să protejeze pădurea pentru generațiile viitoare, de ce se exportă buștenii și cheresteaua în loc ca masa lemnoasă să fie valorificată superior, de ce resursa de lemn nu este prelucrată cât mai aproape de locul de recoltare pentru dezvoltarea comunităților locale?
Exploatarea excesivă a pădurilor are consecințe dramatice asupra societății . Cele mai grave sunt schimbările climatice a căror efecte se văd: inundații, alunecări de teren sau secete și valuri de căldură. Atenuarea acestor fenomene prin protejarea pădurilor este o prioritate pentru UE și trebuie să fie o prioritate și pentru țara noastră.
Pentru aceasta este necesara o reformă consistentă în silvicultură care să cuprindă măsuri pentru protejarea pădurilor, extinderea suprafețelor împădurite, exploatarea durabilă a resursei de lemn prin trecerea de la vânzarea lemnului pe picior la vănzarea lemnului măsurat, valorificarea superioară a bustenilor și a cherestelei prin transformarea acestora în produse cu valoare adaugată, prelucrarea lemnului cât mai aproape de locul de recoltare pentru creerea de locuri de muncă, pentru dezvoltarea comunitaților locale și sprijinirea ca acestea să treacă la economia verde.
Am susținut aceste principii în calitate de ministru delegat pentru ape, păduri si piscicultura, le sustin și în prezent.” – este mesajul distribuit de Lucia Varga pe pagina sa de Facebook.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cine sunt, de fapt, nașii reali aleși de Simona Halep și Toni Iuruc! Am aflat...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un asteroid de dimensiunea Marii Piramide din Giza va zbura pe lângă Pământ. Când va...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
ULTIMA ORĂ! Vladimir Putin, amenințare directă: 'Suntem capabili de a da lovitura letală'
Larisa Iordache, transportată de urgenţă la spital. Ce s-a întâmplat cu gimnasta la Jocurile Olimpice
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
S-a anunțat SFÂRȘITUL LUMII! În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla...
Dezastru termic în România. Vor fi cele mai ridicate temperaturi. Vor fi nopți de foc
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...