MAE a repatriat 260 de români, blocați de pandemia de coronavirus în Turcia și Marea Britanie

Redactor:
Gândul
MAE a repatriat 260 de români, blocați de pandemia de coronavirus în Turcia și Marea Britanie
MAE a repatriat 260 de români, blocați de pandemia de coronavirus în Turcia și Marea Britanie (FOTO ILUSTRATIV - arhivă)

Un număr de 260 de români, afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, au fost aduși în țară din Turcia și Marea Britanie, potrivit unui comunicat al Ministerulului Afacerilor Externe (MAE).

Printre cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt persoane fără adăpost, personal navigant și persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice în vederea repatrierii.

Reîntoarcerea în țară a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Istanbul-București și București-Londra-București.

Totodată, demersurile autorităților române au permis revenirea în țară și a doi cetățeni ai Republicii Turcia, a doi cetățeni ai Republicii Elene și a unui cetățean al Republicii Islamice Iran, rezidenți în România.

Aceste demersuri au permis deplasarea și a 124 de cetățeni străini către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a 58 de cetățeni turci către Republica Turcia, se mai arată în comunicatul MAE.

MAE: 470 de români, repatriați din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos

Ministerul de Externe a notificat că, vineri, au fost repatriați 470 de cetățeni români din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos, care au fost afectați de măsurile de restrângere a zborurilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Românii, aduși în țară din Uniunea Europeană, respectiv Orientul Mijlociu

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Spania (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), a 14 cetățeni români din Irak (pe ruta București-Erbil–București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București).

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom și a unei curse operate de o companie privată românească.

MAE: 156 de români, repatriați din Italia, cu o cursă Tarom

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că 156 de români au fost repatriați din Italia, cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom. Cu aceeași cursă a fost asigurată și repatrierea a 132 de italieni care se aflau în România, a informat MAE, relatează Mediafax.

Pe lângă cei 156 de români au ajuns în țară și doi cetățeni străini, rezidenți în România: Potrivit unui comunicat al MAE, alături de cei 156 de români au ajuns în țară și doi cetățeni străini cu rezindență în România.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de miercuri, 20 mai, au revenit în siguranță în țară 156 de cetățeni români și doi cetățeni străini cu rezidență în România care se aflau pe teritoriul Republicii Italiene”, se arată în comunicat.

Inchide