MAE: Încă nu au fost înregistrați români printre turiștii evacuați din insula Samos, Grecia / Riscul de incendii de vegetație există și se menține și luni

MAE: Încă nu au fost înregistrați români printre turiștii evacuați din insula Samos, Grecia / Riscul de incendii de vegetație există și se menține și luni
Publicat: 25/08/2019, 15:33

„Ambasada României la Atena urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiile care afectează insula Samos, Republica Elenă. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, a transmis MAE, într-un răspuns adresat Mediafax.

Instituția precizează că „români afectați pot solicita asistență consulară la următorul număr de telefon al Ambasadei României la Atena +30 2106728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al Secției Consulare: +30 6978996222″.

Totodată, MAE transmite că „Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”.

Aproximativ o mie de turiști din cinci hoteluri din insula Samos din Grecia au fost evacuați sâmbătă din cauza mai multor incendii de vegetație din zonă, a anunțat postul de televiziune Skai, citat de Sputnik.

Unul dintre incendii a izbucnit sâmbătă seara în zona turistică Mesokampos, în apropierea hotelurilor care au fost evacuate. În zonă se află și mai multe clădiri de apartamente. Zeci de pompieri și voluntari au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Primarul insulei, Christodoulos Sevastakis, a declarat că inițial au fost evacuate doar două hoteluri, însă autoritățile au decis ulterior și evacuarea turiștilor din alte trei unități de cazare. Turiștii au fost evacuați cu ajutorul mai multor autocare și nave.

Grecia se confruntă în ultima perioadă cu incendii de vegetație cauzate de temperaturile ridicate și de vânt. Potrivit pompierilor, 56 de astfel de incendii s-au produs în toată țara în cursul zilei de sâmbătă, cele mai multe fiind stinse înainte să se extindă.

MAE avertizează că riscul de incendii de vegetație în Grecia există și se menține și luni

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau călătoresc în Grecia că există riscul de incendii de vegetație în unele regiuni și că acesta se menține și luni, 26 august.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă, că Secretariatul General de Protecție Civilă avertizează că există și se menține riscul ridicat al incendiilor de vegetație (grad 4 din 5) pentru data de 26 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate și a intesificărilor de vânt, în următoarele zone: Attica, Fthiotida, Korinthia, Argolida, Evros, Insula Evia, Insula Samothraki, Insula Limnos și Insula Lesvos”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Instituția precizează, totodată, că românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://atena.mae.ro,http://salonic.mae.ro,https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situații de criză pe teritoriul Republicii Elene,www.meteoalarm.eu>,www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie”, se mai arată în comunicatul de presă remis Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”