MAE: Nu există cetățeni români printre victimele inundațiilor din Albena

MAE: Nu există cetățeni români printre victimele inundațiilor din Albena
Publicat: 21/06/2014, 14:40
Actualizat: 21/06/2014, 17:18

„Din informațiile obținute de către misiunea diplomatică de la autoritățile bulgare rezultă că se depun eforturi deosebite pentru înlăturarea în cât mai scurt timp a pagubelor cauzate de ploile torențiale și apelează la turiștii români de a amâna, în măsura posibilităților, deplasarea din/către stațiunile afectate”, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

Conform ultimelor date transmise de către autoritățile bulgare, printre victime nu sunt cetățeni români, informează MAE.

„Potrivit ultimelor date transmise de către autorităților bulgare, situația în zonele afectate de inundații se îmbunătățește treptat. Toate forțele autorităților locale au fost mobilizate în vederea asistării populației afectate de inundațiile produse”, se mai arată în răspunsul ministerului.

Atașatul de interne de la Ambasada României din Bulgaria și Consulul de la Sofia se află pe teren și sunt în legătură permanentă cu autoritățile bulgare în vederea asistării cetățenilor români afectați de inundații, mai precizează MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să manifeste prudență dacă se află sau se deplasează pe teritoriul Bulgariei și să consulte site-urile de specialitate și pagina de internet www.mae.ro pentru informații actualizate.

În ultimele două zile, orașul bulgar Varna și alte localități din Bulgaria, între care și stațiunea Albena, au fost grav afectate de inundațiile puternice care s-au înregistrat în zonă în urma ploilor toernțiale și a scurgerilor de pe versanți, cel puțin zece persoane pierzăndu-și viața din cauza apelor revărsate.

Turiștii români aflați pe litoralul bulgăresc, în regiunea Albena, acuză autoritățile străine că nu îi ajută să plece acasă, după ce stațiunea a fost grav afectată de inundații, românii reclamând că au fost evacuați doar cetățenii ruși și germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei.

Potrivit Elizei Panait, o turistă din Buzău surprinsă de inundații în stațiunea Albena, în timpul unui sejur la un hotel, în regim all inclusiv, românii au fost abandonați de către autoritățile bulgare, după ce hotelul respectivși alte cinci unități hoteliere din zonă, au fost afectate de inundații. Panait a spus că în zonă ar fi zeci de români, mulți dintre ei cu mașinile distruse de apă și mâl, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Panait a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că mulți dintre turiștii români aflați în Albena nu pot părăsi stațiunea, iar autoritățile nu îi ajută cu nimic. Panait spune că turiștii au cerut autorităților, contra cost, o platformă pe care să-și urce mașinile și cu care să poată părăsi zona afectată de inundații, însă au fost refuzați.

„Nu a venit nimeni să vorbească cu noi, să ne spună dacă putem ieși din hotel, sunt români disperați, care nu pot pleca de aici. Sunt mulți români aici, sunt copii, situația e disperară, s-a rupt și faleza, restaurantul este distrus. Sunt buzoieni care nu pot pleca pentru că au mașinile acoperite cu apă, au autoturismele distruse de mâlul care a intrat până la scaune, a fost apă de un metru și 20 de centimetri, iar bulgarii și-au bătut joc de noi”, a declarat Eliza Panait, turistă din Albena.

Sursa citată a adăugat că inundațiile au cuprins zona după ploile abundente care s-au înregistrat în noaptea de joi spre vineri. Apa și aluviunile care s-au revărsat din pădure, dar și dintr-un râu care s-ar afla în zonă au distrus mașinile turiștilor, restaurantele aflate la subsolurile hotelurilor, un hotel fiind rupt în două, iar turiștii fiind evacuați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O pisică a trecut prin aventura vieții după ce a fost trimisă din greșeală într-un...