Maraton de vaccinare în București, la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului

Maraton de vaccinare în București, la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului
Maraton de vaccinare / Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 06/05/2021, 21:51

Un Maraton de vaccinare va avea loc în București, la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului, anunță ministerul Culturii. Potrivit ministrului de resort, Bogdan Gheorghiu, zona culturală va fi și ea implicată în eveniment prin mai multe concerte.

Timp de trei zile, la Biblioteca Națională din București are loc Maratonul de Vaccinare – Ediția București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, anunță ministerul Culturii.

Cabinetele de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din București sau alte localități, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Maratonul bucureștean include și Sala Palatului

„Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București are loc Maratonul de Vaccinare – Ediția București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din București sau alte localități, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Maratonul bucureștean include și Sala Palatului și cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech, și 1200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se vaccineze”, transmite ministerul Culturii.

Parteneriat între ministerul Culturii și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a salutat parteneriatul dintre Minister și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, spunând că așa s-a putut asigura și implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2.

„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat și implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituții din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Națională a României, vom avea Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română și Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Cei prezenți se vor bucura zilnic și de un program cultural. Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei, moment care va fi disponibil și online pe pagina artistului, mai anunță ministerul Culturii.

„Așa cum avem dreptul la cultură, avem și dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid și fără probleme teatrele, instituțiile de cultură și chiar organiza evenimente. Și eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a mai spus Ministrul Culturii.

Programul complet poate fi consultat la următorul link.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase