Marea Britanie, Germania și Norvegia, printre țările care au locuri de muncă pentru români

Marea Britanie, Germania și Norvegia, printre țările care au locuri de muncă pentru români
Publicat: 07/10/2013, 16:44
Actualizat: 29/07/2014, 17:06

Asistenții sociali, inginerii, geologii și bucătarii din România care vor să lucreze în alte țări din Uniunea Europeană au disponibile, prin rețeaua Eures, locuri de muncă în țări printre care Marea Britanie, Irlanda, Germania, Norvegia și Finlanda.

În Marea Britanie, sunt anunțate șase posturi vacante de senior asistent social, pentru persoane care să lucreze cu copii, tineri și familiile lor – cazuri cu probleme complexe -, urmând să se ocupe inclusiv de însoțirea și reprezentarea persoanelor vulnerabile în justiție. Pentru ocuparea acestor posturi se cer studii superioare de specialitate, experiență în supervizarea unei echipe și limba engleză la nivel avansat. Salariul oferit este cuprins între 31.296 și 34.887 de lire brut pe an, iar contractul este permanent.

Un hotel din Norvegia are disponibile un post de bucătar șef și unul de asistent bucătar șef. Pentru ocuparea celor două posturi sunt obligatorii calificarea și experiența similară. De asemenea, angajatorul caută persoane inovatoare, cu real interes pentru produse alimentare, organizate, sociabile, responsabile, dar și cu bune cunoștințe de limba engleză. Angajatorul mai precizează că vorbirea unei limbi scandinave constituie avantaj. „Salariul este negociabil, însă angajatorul precizează că poate oferi cazare începand cu 2.700 de coroane norvegiene (aproximativ 330 de euro/lună), exceptând energia electrică. Angajatorul este dispus să ofere asistență în mutarea familiei în Norvegia”, se arată în anunțul publicat pe rețeaua Eures. Perioada contractuală este nedeterminată iar angajările ar urma să se facă din 1 ianuarie 2014.

Tot în Norvegia, este disponibil un post de senior geolog care să interpreteze tipurile de date geologice, construcția de modele structurale sedimentologice, evaluări de risc și potențiale de rezervă, folosind instrumente și proceduri standard ale companiei. Postul presupune, de asemenea, participarea la reuniuni tehnice interne și externe, pentru a reprezenta punctul de vedere al departamentului și adăugarea de valoare la zonele de interes E&P (explorare și producție). Candidații trebuie să fie absolvenți de master sau doctorat în geologie sau echivalent, să aibă minimum 12 ani experiență, bune cunoștinte în sedimentologie și setări structurale, abilitatea de a utiliza aplicații pe stații de lucru PC – utilizarea pachetului de interpretare seismică Petrel constituie un avantaj -, cunoștințe de analiză a datelor de bază petrofizice, interpretare seismică și BHI, cunoștințe de geochimie, excelente abilități interpersonale, abilitate de a lua inițiativa și de a fi flexibil, competențe sociale, bună cooperare și interes în munca de echipă, autodisciplinare și capacitate de a gestiona propriul timp pentru a răspunde priorităților în schimbare și volumului de muncă pentru atingerea obiectivelor. Contractul este nedeterminat, însă salariul nu este specificat.

Norvegia are vacant și un post de geofizician exploatare, responsabil cu evaluarea și interpretarea datelor existente geofizice, rapoarte de specialitate în proiecte, evaluări de risc și potențiale de rezervă folosind instrumente și proceduri standard ale companiei și efectuarea de evaluări pe teren. Pentru acest post, se cere master sau doctorat în geologie, geofizică sau echivalent, dar și cel puțin cinci ani experiență. De asemenea, candidații trebuie să vorbească fluent limba engleză.

În Germania, sunt anunțate opt posturi de asistent manager (specialist în gastronomia de sistem). Angajatorul dispune de 58 de restaurante în Germania și Austria, în care își desfășoară activitatea 1.700 de angajați din peste 48 de țări. Persoanele selectate vor fi responsabile de managementul/planificarea resurselor umane, instruirea personalului, controlul comercial, supravegherea procesului de inventariere, realizarea de strategii de marketing pentru promovare la nivel local și de măsuri pentru motivarea angajaților. Candidații trebuie să aibă calificare și experiență profesională în domeniul hotelier și în industria de catering, cunoștințe în domeniul ERP și IT, capacitatea de a coordona o echipă, bune abilități de comunicare, abilitatea de a lucra independent, flexibilitate, fiabilitate, grad ridicat de asertivitate, automotivare și disciplină. De asemenea, cei interesați trebuie să vorbească fluent limba germană. Salariul oferit nu este specificat, angajatorul precizând că primele șase luni vor constitui perioadă de probă, după care contractul va fi permanent.

În Finlanda, sunt oferite două posturi de măcelar, pentru care se solicită cel puțin șase luni de experiență și cunoștințe minime de limbă engleză. Salariul oferit este de 14 euro brut/oră, iar contractul este pentru trei luni, cu posibilitate de prelungire.

În Irlanda, poate fi ocupat un post de inginer software senior/servicii online, responsabil cu proiectarea și menținerea serviciilor web din cadrul companiei, cu scrierea de date web pentru personalizarea jocurilor, dar și cu colaborarea strânsă, atât cu dezvoltatorii din cadrul studiourilor de jocuri, cât și cu dezvoltatorii de site-uri. Cei interesați trebuie să vorbească fluent limba engleză. Angajatorul oferă un salariu de 55.000 de euro pe an, asigurare medicală, contribuțiile la pensie, bonus anual generos, practici flexibile de lucru și 25 de zile de concediu plătit. Contractul este pentru o perioadă determinată.

Tot în Irlanda, pot fi ocupate două posturi de inginer software senior core tech, pentru care angajatorul solicită licență în informatică, ingineria calculatoarelor sau program echivalent. Salariul anual oferit este de 55.000 de euro, pe durată limitată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna