Măsură împotriva polițiștilor care nu au intervenit în cazul fetei de 14 ani pline de sânge din Galați: patrulează pe jos

Măsură împotriva polițiștilor care nu au intervenit în cazul fetei de 14 ani pline de sânge din Galați: patrulează pe jos
Publicat: 05/08/2019, 20:39

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Galați a decis, luni, ca, până la finalizarea anchetei disciplinare, cei doi polițiști, o femeie și un bărbat, să își îndeplinească misiunile pe jos, fără a avea dreptul să utilizeze mașina de serviciu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Potrivit reprezentanților IPJ Galați, pe perioada cercetării disciplinare activitatea celor doi polițiști nu este suspendată. Cei doi au grad de agent, unul dintre ei este absolvent al școlii de agenți, promoția 2016, celălalt fiind angajat din sursă externă în anul 2017.

Incidentul care a dus la anchetarea celor doi polițiști s-a produs sâmbătă, pe un bulevard din orașul Galați. O femeie a filmat scena în care polițiștii refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge.

În imagini apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți oameni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă, fata a fost transportată la spital.

Cei doi agenți sunt cercetați disciplinar.

Fata de 14 ani le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase